Ramazan ayında susamamak için ne yapılmalı? Ramazan'da oruç tutarken susuzluk nasıl giderilir?

Ramazan Bayramı haberler
Ramazan ayında susamamak için ne yapılmalı? Ramazan'da oruç tutarken susuzluk nasıl giderilir?

Ramazan ayı yaklaşırken, oruç ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar tarafından susamamak için yapılması gereken yöntemler merak ediliyor. Peki Ramazan'da oruç tutarken susuzluk nasıl giderilir? İşte Ramazan ayında susamamak için yapılması gerekenler...

Ramazan ayında susuzluk çekmek istemeyen vatandaşlar tarafından susuzluğu giderecek yiyecekler sorgulanmaya başlanmış durumda. Bazı gıdalar özellikle susuzluk hissini gidermeye birebir. Susuzluğa iyi gelmeyen gıdalar arasında ise çay ve kahve yer alıyor. Peki, Ramazan'da oruç tutarken susuzluk nasıl giderilir?

RAMAZAN'DA SUSUZLUK NASIL GİDERİLİR?

Ramazan ayı içerisinde oruç tutulurken susuzluğa çözüm olarak pek çok yöntem vardır. Bu yöntemler içerisinde su tüketimi yöntemleri ve tüketilen gıdaların türleri ile ilişkili ipuçları vardır. İşte susuzluğu giderme yöntemleri...

ramazan ayında nasıl beslenmeli

BOL SULU MEYVELER TÜKETMELİSİNİZ

Ramazan ayında iftar sonrası ve sahur zamanları içerisinde sulu meyveler yiyebilirsiniz. Karpuz ve kavun sulu meyveler arasında bulunur.

SUYU ARALIKLI OLARAK İÇİN

Orucunuzu açmanızın hemen ardından bir litre su içmek yerine su ihtiyacınızı aralıklı olarak her saat başında bir iki bardak biçiminde ayarlamak susuzluğun önüne geçmede etkili bir yöntem olarak kabul edilmektedir.

ÇAY VE KAHVE TÜKETİMİNE DİKKAT

Biliyoruz bunu hepimiz yapıyoruz ama Ramazan'da orucunuzu açtıktan hemen sonra çay ya da kahve tüketmemeye çalışın. Yemek yedikten 1 saat sonra çay ve kahve içmeniz daha yararlıdır. Çay ve kahve gibi kafeini bol içecekler vücudun su dengesini bozmasından ötürü dikkatli tüketilmeli.

AŞIRI YEMEKLERDEN KAÇINILMALI

İftarda ya da sahurda çok fazla yemek yemek hem sindirim sisteminizi yoracak, hem de su ihtiyacınızı yükseltecektir.

ASİTLİ İÇECEKLER SUSAMAYA SEBEP OLUR

Su ihtiyacını asitli içecekler ya da meyve suları ile gidermek daha fazla susuzluk çekmenize ortam yaratır. Bu gıdaları tüketmek yerine Ramazan ayı boyunca su ve maden suyunu tüketmeniz daha doğru bir davranış olabilir.

ramazanda nasıl daha az susarım

SOSLU VE YAĞLI BESİNLERDEN UZAK DURUN

Sahurda kızartmış ya da yağlı besin grupları yerine peynir, ekmek veya yulaf gibi daha rahat sindirilen tipte yiyecekler tüketmek susuzluğu engelliyor.

İFTAR VE SAHURDA YETERLİ MİKTARDA SU TÜKETİLMELİ

Ramazan ayında yemek yeme düzeninde farklılık olduğu için iftar ve sahurda yeterli su almak gerekiyor. Günde en az 8 bardak su içmek gerektiği göz önüne alınırsa sahur ve iftarda bu oranı eşit bir şekilde dağıtmak özellikle vücudun susuzluk çekmesini önlemenin yollarından biri olarak söylenmekte.

TUZLU GIDALAR TÜKETİLMEMELİ

Fazlaca tüketilen tuzlu gıdalar susama ihtiyacı doğurmakta. Bu sebeple tuz, bu dönemde kaçınılması gereken besin gruplarının başında geliyor.

SALATALIĞA AĞIRLIK VERİN

Salatalık yüksek miktarda su içermesi ile susuzluk hissini önlemekte. Sahurda bir adet salatalık tüketebilirsiniz.

SAHUR VAKTİ TATLI TÜKETMEKTEN KAÇININ

Sahur vaktinde tatlı ve şeker miktarı yüksek besinler tüketmek susuzluk çekmenin en önemli sebeplerinden biri. Bu sebeple sahur zamanlarında olabildiğince hafif yiyeceklere yönelmekte yarar var.

Kaynak: Haber Global TV

Ramazan Ayı