İlk iftar ne zaman? İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana'da ilk iftara ne zaman kalkılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan Bayramı
İlk iftar ne zaman? İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana'da ilk iftara ne zaman kalkılacak?

Ramazan ayı yaklaşırken ilk iftara ne zaman kalkılacağı merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından beklenen takvim yayınlandı. Peki İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana'da ilk iftara ne zaman kalkılacak? İlk iftar ne zaman?

Ramazan ayı yaklaşırken "İlk oruca ne zaman kalkılacak?" sorusu merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı bilgilere göre ilk oruca ne zaman kalkılacağını öğrenmek isteyen vatandaşlar İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller için ilk oruca kalkılacak olan sahur vaktini öğrenmek için araştırmalara başladı.

İLK İFTAR NE ZAMAN?

Ramazan ayının ilk günü 2 Nisan 2022 tarihine denk gelecek. İlk oruca ise 2 Nisan'ı 3 Nisan'a bağlayan gecede kalkılacak. 2 Nisan akşamında ise ilk teravih namazı kılınacak.

2022 Ramazan ayında Türkiye'de ilk sahur Ardahan'da, ilk iftar ise Hakkari'de gerçekleşecek. Ankara'da ilk sahur 2 Nisan Cumartesi sabahı 04.59'a kadar, ilk iftar ise 19.20'de gerçekleşecek. Ankaralı vatandaşlar bu ramazanda ortalama 14 saatlerini oruçlu geçirmiş olacak.

İSTANBUL'DA İLK SAHUR VE İFTAR NE ZAMAN?

İstanbul'da ilk sahur 05.12'ye kadar, ilk iftar ise 19.36'da yapılmış olacak. İstanbullu vatandaşlar da bu ramazanda ortalama 15 saatlerini oruçlu geçirmiş olacak.

TÜM İLLERDEKİ SAHUR VE İFTAR SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN!

Kaynak: Haber Global TV

ramazan imsakiyesi ankara iftar saati ankara sahur saati istanbul iftar vakti istanbul sahur vakti ramazan bayramı