Orhan Aydın: Kötülüğe karşı yaşasın 'iyilik' diyen bir iş ürettik

Kültür Sanat haberleri

'İyilik İyiliktir' mottosuyla dünyada iz bırakan Elif Sugan'ın hayatını konu alan Elif Ana filminin galasına konuk olduk. Merakla beklenen filmin oyuncularından Orhan Aydın'la 'Elif Ana'yı konuştuk.

Anadolu erenlerinden Elif Sugan'ın hayatını konu alan Elif Ana filmi 9 Aralık'ta vizyona giriyor.

Filmde rol alan Orhan Aydın'ın 'Kötülüğe karşı yaşasın iyilik diyen bir iş ürettik' cümlesiyle özetlediği filmi usta oyuncu anlatıyor. 

Elif Ana sizin için nasıl bir deneyim oldu?

Benim çok deneyimim var ama burada başka bir durum var. Çok kalabalık bir ekip var. Hemen Genel Sanat Yönetmenliği yaptım hem de başrollerinden birini oynadım. Buradaki oyuncuların birçoğu benim 50 yıllık arkadaşlarım. Ali Sürmeli, Cezmi Baskın, Turgay Tanülkü...

Her şeyin zor olduğu bir dönemden geçiyoruz. Her yerde kötülük var. Yalnız bizde değil, dünyada var. Doğa ve hayvanlar katlediliyor... Ama burada yolu iyiliğe giden bir metni olan işi hayata katmaya çalıştık. Kötülüğe karşı yaşasın iyilik diyen bir iş ürettiğimiz için kendimizi mutlu hissediyorum.

Topluma yol gösteren bir film mi oldu Elif Ana?

Diliyorum öyle... Çünkü otobiyografik bir yaşam öyküsü. Bu coğrafyada hayatını yaşamış ve hep güzellikler katmış... Hep iyilikler katmış... İnsan sevgisi, doğa sevgisi, hayvan sevgisi, yurt sevgisi katmış bir insanın hayatı... Dolayısıyla yol gösterici olacağına inanıyoruz.

Filmde hangi karakteri canlandırdınız?

Ben dönemin Kahramanmaraş milletvekili Hüseyin'i oynadım. Elif Ana'nın çok yakın dostu. Onu oynamaya çalıştım diyelim, ne olduğunu filmi izlediğimiz zaman konuşmak daha doğru.

Filmi üç kelimeyle anlatır mısınız?

İyilik iyidir. Yaşasın kardeşlik barış ve sevgi.

Kaynak: Haber Global TV

Elif Ana filmi Orhan Aydın Elif Ana filmi oyuncuları Elif Ana filmi ne zaman vizyona giriyor