'Netflix Kısa Dizi Yazım Atölyesi'nin tüm kontenjanı depremden etkilenen gençlere ayrıldı

Kültür Sanat haberleri Netflix Deprem
'Netflix Kısa Dizi Yazım Atölyesi'nin tüm kontenjanı depremden etkilenen gençlere ayrıldı

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek "Netflix Kısa Dizi Yazım Atölyesi"nin tüm kontenjanı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen öğrencilere ayrıldı.

Netflix'ten yapılan açıklamaya göre, atölye, kreatif sektörün geleceğine katkı sağlamak ve yeni yetenekleri sektöre kazandırmak amacıyla yürütülen "Grow Creative" projesi kapsamında gerçekleştiriliyor.

Atölyeye, depremlerden etkilenen, İnönü Üniversitesinden 5, Harran Üniversitesinden 4, Gaziantep Üniversitesinden 4, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinden 3, Çukurova Üniversitesinden 3, Akdeniz Üniversitesinden 1 öğrenci katıldı.

Yerli ve yabancı eğitmenler eşliğinde bir yıl sürecek eğitimin ilk aşaması, Antalya'da gerçekleştirildi. Öğrenciler, bu aşamada yönetmen ve yapımcı Luke Eve ile senarist Melisa Üneri'den eğitim aldı.

Sonraki aşamalarda öğrenciler, Netflix ekibi ve Türkiye'nin önde gelen sanatçıları tarafından verilecek çevrim içi eğitimlere katılacak.

Atölye sonunda öğrenciler, geliştirecekleri kısa dizi projelerini Netflix Türkiye ekibine sunma fırsatı yakalayacak.

ABONE SAYISI YILIN ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞİNDE 8,8 MİLYON ARTTI

Netflix, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı.

Buna göre, şirketin yılın üçüncü çeyreğinde elde ettiği gelir, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7,8 artışla 8,54 milyar dolara çıktı. Firmanın geliri, geçen yıl aynı döneminde 7,9 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Şirketin net karı da üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 1,68 milyar dolara ulaştı. Netflix'in geçen yılın üçüncü çeyreğindeki net karı 1,4 milyar dolar olmuştu.

Firmanın hisse başına düşen karı da aynı dönemde 3,10 dolardan 3,73 dolara yükseldi.

Netflix'in abone sayısı, yılın üçüncü çeyreğinde 8,8 milyon arttı. Şirketin dünya genelindeki abone sayısı yıllık yüzde 10,8 artışla 247,2 milyona ulaştı.

Öte yandan Netflix'ten yapılan açıklamada, ABD, İngiltere ve Fransa'da bazı üyelik planlarının ücretinde artışına gidildiği bildirildi.

Buna göre, ABD'de temel planının fiyatı 9,99 dolardan 11,99 dolara, premium planın ücreti ise 19,99 dolardan 22,99 dolara çıkarıldı.

 

Kaynak: AA