Netflix, İKSV ve Sinema Televizyon Sendikası'ndan koronavirüs fonu

koronavirüs
Netflix, İKSV ve Sinema Televizyon Sendikası'ndan koronavirüs fonu

Netflix, İstanbul Kültür Sanat Vakfı ve Sinema Televizyon Sendikası, salgından etkilenen sektör çalışanları için fon oluşturarak önemli bir adım attı. Netflix'in 4 milyon TL'lik katkısıyla oluşturulan fon, kamera arkasında çalışanlara dağıtılacak...

Netflix, İKSV ve Sinema Televizyon Sendikası, koronavirüs fonunu açıkladı. 

COVID-19 Sinema ve Televizyon Sektörü Desteği'ne serbest çalışanlar da dahil olmak üzere Türkiye çapında prodüksiyonların durmasından olumsuz etkilenen kamera arkası çalışanları başvurabilecek.

Bu kapsamda kamera, ışık, ses, sanat yönetimi, makyaj, kostüm tasarımı ve ulaşım gibi farklı birimlerde asistanlık, koordinatörlük, operatörlük ve teknisyenlik gibi çeşitli görevler üstlenen sayısız çalışan yer alıyor.

Sektör çalışanlarına verdikleri hizmetlerden ötürü sunulan bu destek kapsamında bir defaya mahsus olarak dağıtılacak kişi başı tutar, 2 bin 500 TL olarak belirlendi. 

Başvurular, 27 Mayıs'tan itibaren 14 gün boyunca devam edecek.

Başvuru koşulları ve hak sahibi olma kriterleri hakkında ayrıntılı bilgi içeren rehber, Sinema Televizyon Sendikası'nın internet sitesinde yer alıyor.

Netflix, mart ayında koronavirüs salgınından etkilenen eğlence sektörü çalışanlarına destek olmak amacıyla küresel bir girişim başlatmıştı. Netflix Türkiye'nin 4 milyon TL tutarındaki katkısı da bu girişim kapsamında sağlanıyor. 

Netflix İstanbul Kültür Sanat Vakfı koronavirüs