Natalie Portman'dan eleştirilere yanıt: "Uğraşıyorum, gelecekten umutluyum"

Natalie Portman'dan eleştirilere yanıt: "Uğraşıyorum, gelecekten umutluyum"

Oscar töreninde giydiği kostüm yüzünden ikiyüzlülükle suçlanan Natalie Portman, eleştirilere yanıt verdi. Uzun kariyerinde kadın yönetmenlerle az çalıştığını kabul eden oyuncu, "Uğraşıyorum, uğraşmaya devam edeceğim. Gelecek için umutluyum," dedi.

Oscar törenine Akademi Ödülleri için aday gösterilmeyen kadın yönetmenlerin isimlerinin işlendiği bir kostümle katılmıştı Oscar'lı oyuncu Natalie Portman. Bu eylemi önce övgü alsa da ardından aktrisi eleştirenlerin sayısı hızla arttı. Son olarak da kendisi gibi oyuncu olan Rose McGowan'dan Portman'ı hedef alan sert bir paylaşım geldi. 

Natalie Portman'a sert eleştiri

Natalie Portman, bu eleştiriler üzerine sessizliğini bozarak bir açıklama yaptı. Kendisini cesur olarak tanımlayanları eleştiren McGowan'ın Harvey Weinstein'ın kurbanlarından biri olduğuna atıf yapıyordu açıklamasında: "Beni cesur olarak tanımlamalarının yanlış olduğunu söyleyen Bayan McGowan ile hemfikirim. Cesaret tanımını, inanılmaz bir baskı görmelerine rağmen geçen birkaç haftada Harvey Weinstein'a karşı tanıklık eden kadınların eylemi için kullanmak daha doğru olur." 

Oscar'lı oyuncu, pek çok kişiyle birlikte McGowan'ın da eleştirisinde dile getirdiği uzun kariyerinde çok az projede kadın yönetmenlerle çalışmasına da değindi. Eleştirilere katılan Portman, son birkaç yılda önemli ilerleme kaydedildiğini ama bunun yeterli olmadığını vurguladı. Portman, "Uğraştım, uğraşmaya da devam edeceğim. Halen pek başarılı olmasam da, gelecek konusunda umutluyum," dedi. 

Oscar töreni Natalie Portman Natalie Portman'ın kostümü