Natalie Portman, Oscar töreninde giydiği kostüm yüzünden eleştirilerin odağında: İkiyüzlüsün

Natalie Portman, Oscar töreninde giydiği kostüm yüzünden eleştirilerin odağında: İkiyüzlüsün

Oscar'a aday gösterilmeyen kadın yönetmenlerin isimlerinin işlendiği kostümüyle Natalie Portman, üç gündür gündemden düşmüyor. Bazı kesimler, Portman'ın eylemini ikiyüzlü buldu. Oyuncu Rose McGowan da Portman'ı ağır biçimde eleştirdi...

Natalie Portman'ın Oscar törenine aday gösterilmeyen kadın yönetmenlerin isimlerinin işlendiği bir kostümle katılmasının yankıları sürüyor.

İlk etapta cinsiyet eşitsizliğine dikkat çektiği için övgü almıştı oyuncu ama hemen ardından özellikle sosyal medyada eleştiri sesleri hızla yükseldi.

Natalie Portman'ı ve eylemini sahte bulanlar, oyuncunun uzun kariyerinde çok az kadın yönetmenle çalıştığını, kendi prodüksiyon şirketinde de bu durumun geçerliği olduğunu vurguluyor. 

Natalie Portman, Oscar töreninde giydiği kostüm yüzünden eleştirilerin odağında: İkiyüzlüsün - Resim : 1

Herkesin dilindeki o kıyafet... Yakından bakılınca sağ tarafta kadın yönetmenlerin soyadlarını göreceksiniz. 

Eleştirilere oyuncu Rose McGowan da katıldı. 

Hollywood'un güçlü prodüktörü Harvey Weinstein'ı kendisine tecavüz etmekle suçlayan isimlerden biri olan, #MeToo aktivisti McGowan, Portman'ın yaptığının medya tarafından cesur bir eylem olarak nitelendirilip övgüyle anılmasına tepki gösterdi. 

Facebook hesabı üzerinden bir açıklama yapan aktris, "Cesur? Hayır, katiyen hayır. Daha çok bir oyuncunun, önemseyen biri rolü yapmasına benziyor. Pek çoğunun yaptığı gibi. Üzerine düşeni gerçekten yapan bizim gibiler için Portman tarzı aktivizmi son derece rahatsız edici buluyorum. Tüm bunları öfkeden yazmıyorum, tiksindiğim için yazıyorum. Sadece ondan ve diğer aktrislerden icraata geçmelerini istiyorum" ifadesini kullandı. 

McGowan, Portman'a şöyle seslendi: "Uzun kariyerin boyunca sadece iki kadın yönetmenle çalıştın, ki bunlardan biri sendin. Bir yapım şirketin var ve tam olarak bir kadın yönetmeni işe aldı, bu da sensin. Sizin gibi oyuncuların derdi ne? Siz çok ünlüler tavır takınsaydınız dünyayı değiştirebilirdiniz. Evet, sen Natalie, sorun sizsiniz. Sorun diğer kadınlara gösterilen sahte destek." 

Oscar Oscar töreni Natalie Portman Natalie Portman'ın kostümü Rose McGowan