Murat Murathanoğlu, "Salondaki En Kötü Koltuk"ta bu kez kendini anlatıyor

Murat Murathanoğlu, "Salondaki En Kötü Koltuk"ta bu kez kendini anlatıyor

Basketbol dünyasının önemli figürlerinden Murat Murathanoğlu, kendi hayat öyküsünü Salondaki En Kötü Koltuk'ta anlatıyor. Mundi Kitap etiketini taşıyan kitapta Murathanoğlu'nun hikâyesi, basketbolun unutulmaz anlarıyla bütünleşiyor.

Salondaki En Kötü Koltuk, Şikago'da başlayan ve İsmet Badem'den Aydan Siyavuş'a, Mehmet Okur'dan Furkan Korkmaz'a basketbolun önemli isimleriyle ilerleyen Murat Murathanoğlu'nun hayat hikâyesi.  

Bir başka deyişle yıllardır Türk basketbolunun en güzel öykülerini anlatan, kimi oyuncuların üzerine yıldız tozu serperken, kimilerini kendine özgü telaffuzuyla sokaktaki çocukların sevgilisi haline getiren Murathanoğlu'nun özyaşamöyküsü.  

Bir dönemin en büyük oyuncularından Harun Erdenay kitap için "Basketbolumuzun son 30 yılına damga vuran en özel spiker ve yorumculardan birinin yaşadıklarını merak ve bazen de hayretle okuyacaksınız," diyor.  

Türkiye'de oynayan en özel oyunculardan, Koraç Kupası'nın fatihi, bizden biri Petar Naumoski'nin yorumuysa şöyle: "Bu olağanüstü sporun Türkiye'deki ilk büyük adımlarına onunla birlikte ilham vermiş olduğum için gururluyum." 

1958'de İstanbul'da dünyaya gelen Murat Murathanoğlu, Illinois Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olur. 26 yaşından itibaren hayatını, Eczacıbaşı ve Fenerbahçe'de teknik menajer olarak girdiği Türk basketboluna adar. Spiker, yorumcu, muhabir, köşe yazarı, genel yayın yönetmeni, program yapımcısı, sunucu, danışman olarak çalışır. Halen de basketbol için çalışmaktadır... 

Türkiye'de basketbolun üç kuşağına tanıklık eden, sahalardaki heyecanı unutulmaz sesiyle ekranlara taşıyan Murat Murathanoğlu'nun Salondaki En Kötü Koltuk isimli otobiyografisi, Mundi etiketiyle raflarda... 

Salondaki En Kötü Koltuk/Murat Murathanoğlu 

Mundi Kitap/30 TL

Murat Murathanoğlu, "Salondaki En Kötü Koltuk"ta bu kez kendini anlatıyor - Resim : 1

basketbol