Fırında kalan kötü kokuların kabusu olacak! Sadece 1 tane bile kullanan etkisini kolayca görüyor
Fırınlarda pişirilen yemekler bazen geride kötü kokular bırakabilir. Balık gibi ağır kokulu yemeklerin fırında pişirilmesi geride fırın duvarlarına yapışan inatçı kokular bırakır. Bu kokuların giderilmesi için ise doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz.
Fırında pişirilen yemekler geride kötü kokuların birikmesine neden olabilir. Balık gibi ağır yemekler ile yağlı yemeklerin geride bıraktığı bu kötü kokular daha sonra pişirilen yemekleri üzerine sinerek yemeğin tadının bozulmasına yol açabilir. Yemeklerin lezzetini etkileyen bu sorundan kurtulmak için doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz.
Temizlik önerileri içerisinde karşımıza çıkan doğal yöntemler ile fırınlarda oluşan kötü kokulardan kolayca kurtulabilirsiniz. Fırın içerisinde görülen kötü kokuları gidermek için uygulanan bu yöntemler şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Elma sirkesi: elma sirkesi doğal bir koku hapsedici olarak işlev görür. Elma sirkesi ile kötü kokulardan kurtulmak için ilk olarak bir kaseye elma sirkesi koyun. Ardından kaseyi fırına yerleştirin. ve fırını çalıştırın. 10 dakika kadar fırının içinde ısınan elma sirkesi içeride buharlaşıp yayılacak ve kötü kokuların giderilmesini sağlayacaktır.
Defne yaprağı: Defne yaprağı da kötü kokuların giderilmesini sağlayan bir doğal yöntemdir. Defne yaprağı ile kötü kokulardan kurtulmak için fırında yemek pişirdikten sonra fırın gale sıcakken içerisine bir ya da iki adet defne yaprağı bırakın. 10-15 dakika kadar defne yaprağı fırının içerisinde kaldıktan sonra fırın kapağını açın ve kokunun dışarı akmasına izin verin. Fırındaki kötü kokuların geçtiğini görebilirsiniz.
Limon: Limon kötü kokuların giderilmesine yardımcı olan doğal bir temizlik ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Kötü kokuları ortadan kaldırmak için limon suyunu su ile karıştırıp bir sprey şişesine alın. Ardından elde ettiğiniz doğal karışımı fırın yüzeyine uygulayın. Daha sonra 5-10 dakika kadar bekleyip fırın yüzeyini mikrofiber bir bez ile silin.