Muhteşem Yüzyıl ve Kırmızı Oda'nın usta oyuncusu Ömer Karanlık hayatını kaybetti

2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti Hollywood sinema yerli sinema
Muhteşem Yüzyıl ve Kırmızı Oda'nın usta oyuncusu Ömer Karanlık hayatını kaybetti

Muhteşem Yüzyıl'dan Kırmızı Oda'ya Çakallarla Dans 2'den Şevkat Yerimdar'a kadar birçok dizi ve filmde rol alan usta oyuncu Ömer Karanlık 65 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Çok sayıda dizi ve sinema filminde rol alan usta oyuncu Ömer Karanlık'ın, 65 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi. Acı haberi duyurduğu ölüm ve hastalık haberleri nedeni ile magazin camiasında "Felaket Tellalı" lakabı ile ün yapan ses sanatçısı ve magazin yazarı Onur Akay duyurdu.

Akay, "En son Afili Aşk dizisinde rol almıştı. Dizi ve sinema filmlerinde izlediğimiz emektar oyuncumuz Ömer Karanlık, 19 Kasım 2023 Pazar günü sabah saatlerinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Usta karakter oyuncumuz dün ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası, sessiz sedasız Esenyurt Yeni Mezarlık'a defnedildi. Mekânı cennet olsun inşallah." ifadelerini kullandı.

1958 yılında dünyaya gelen Ömer Karanlık; Şevkat Yerimdar, Hayat Devam Ediyor, Çakallarla Dans 2 ve Muhteşem Yüzyıl başta olmak üzere, çok sayıda projede rol almıştır. Alman Kuzusu, Baba, Leylifer, Gibi, Kırmızı Oda, Söz, Aldatmak yer aldığı diğer yapımlar arasında yer alıyor.

THE SOPRANOS'UN YILDIZI DA HAYATINI KAYBETTİ

The Sopranos dizisiyle adından söz ettiren usta oyuncu Suzanne Shepherd, 89 yaşında hayatını kaybetti.

The Sopranos dizisinin yanı sıra Goodfellas'taki rolüyle da hatırlanan ünlü oyuncu Suzanne Shepherd, New York'taki evinde 89 yaşında hayata gözlerini yumdu.

HBO'un suç draması The Sopranos'ta Carmela Soprano'nun annesi Mary DeAngelis'i canlandıran oyuncu, Goodfellas'ta ise Karen Hill'in annesini canlandırmıştı.

Ayrıca Jacob's Ladder, Trees Lounge, Lolilat, American Cuisine, Living Out Loud, Requiem for a Dream filmlerinde de rol aldı.

Oynadığı diğer filmler arasında Harold, The Week Of, The Performance ve A Dirty Shame de yer alıyor.

SUZANNE SHEPHERD KİMDİR?

Shepherd, 31 Ekim 1934 tarihinde dünyaya geldi. İlk oyunculuk deneyimini Julia Roberts'ın başrolünü oynadığı 1988 yapımı romantik komedi Mystic Pizza ile yaptı. Daha sonra Working Girl, Uncle Buck ve Second Sight filmlerinde rol aldı. Peşinden ise Martin Scorcese filmi Goodfellas geldi.

TV tarafında ise Law & Order, Third Watch, Ed, Blue Bloods, Deadline, Law & Order: Special Victims Unit, Law & Order: Criminal Intent dizilerinde boy gösterdi.

Asıl ününü ise The Sopranos ile yaptı.

Başarılı dizinin oyuncularından Ray Abruzzo, Instagram'da yaptığ paylaşımda Shepherd'a saygı duruşunda bulunarak "Suzanne Shepherd'ın vefatını duyduğuma üzüldüm. İyi bir oyuncu, iyi bir öğretmendi" diye yazdı.

Shepherd oyunculuk kariyerinin yanı sıra ABD'deki tiyatrolarda yönetmenlik de yaptı. New York'taki stüdyosnuda 40 yılı aşkın bir süre oyuncu koçu olarak çalıştı. Yakında yayınlanacak A Gift of Fire belgeselinde koçluk dönemini anlattı.

Kaynak: Haber Global TV