Memur olmak için KPSS'den kaç puan almak gerekir? KPSS lisans memur atama puanları 2024

HABER MERKEZİ
KPSS ÖSYM
Memur olmak için KPSS'den kaç puan almak gerekir? KPSS lisans memur atama puanları 2024

14 Temmuz’da gerçekleştirilen KPSS Lisans Genel Yetenek - Genel Kültür, Eğitim Bilimleri sonuçları için gözler ÖSYM’ye çevrildi. 2024 KPSS lisans memur atama puanları da bu sebeple araştırılmaya başlandı. Peki, KPSS 2024 memur olmak için kaç puan gerekli?

KPSS lisans sınav sonuçları ÖSYM tarafından 23 Ağustos’ta açıklandı. ÖSYM KPSS puanları ile kamu kurumlarına devlet memuru alımı için atamalar yapılacak. Sınava giren adaylar elde ettikleri puanlara göre tercihlerde bulunacak. KPSS memur olmak için kaç puan almak gerekir?

KPSS 2024 MEMUR OLMAK İÇİN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİR?

Puanlar, bölüme ve mesleğe göre değişiklik gösteriyor. Örneğin, bilgisayar mühendisliği hayali kuran bir aday en az 84,77571 puan almalı, inşaat mühendisliği için ise bu rakam 89,68326'ya çıkıyor. Sağlık alanında veteriner hekim olmak isteyenler ise en az 77,17902 puanla yetinebiliyor. Devlet hava meydanlarında ARFF memuru olmak isteyen adayların ise en az 81,19993 puan alması gerekiyor.

Peki bu puanlar nasıl belirleniyor? Her meslek grubunun ihtiyacı, adayların tercihleri ve başvuru yoğunluğu gibi faktörler bu puanları şekillendiriyor. Adaylar, ÖSYM'nin yayınladığı kılavuzları dikkatlice inceleyerek kendi puanlarını taban puanlarla karşılaştırmalı. Böylece hangi meslek gruplarında şanslarının daha yüksek olduğunu ve hangi kurumlarda çalışabileceklerini daha iyi anlayabilirler.

KPSS 70,75,80,85 PUANLA NEREYE GİRİLİR?

KPSS Lisans atama puanları kadro ve şehirlere göre değişebiliyor. Geçtiğimiz yıllarda KPSS tercihlerini kabul eden ve yerleştirme işlemlerini tamamlayan ÖSYM, atama puanlarını erişime açmıştı. Sınav sonucuna göre alınan puanlarla nerelere girilebildiğini, atama yapılıp yapılmadığı hakkında bilgi edinilebilir.

ATAMA PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

KPSS PUAN TÜRLERİ

KPSS alımları farklı puan türlerine göre yapılmaktadır. KPSS P1, P2 ve P3 puan türleri bulunmaktadır ve atamalar da buna göre yapılmaktadır.

KPSS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

KPSS puanlarının geçerlilik süresi 2 yıldır. Yani bir KPSS sınavına katılan bir adayın puanı, sınavın yapıldığı yıl ve bir sonraki yıl boyunca geçerlidir. Ancak, bu süreçte herhangi bir kamu kurumunun personel alımı yapmaması durumunda, KPSS puanının geçerliliği uzatılabilir veya sonraki yıllarda yapılan sınav puanları kullanılabilir.