Korku filmlerinin unutulmaz oyuncusu Clu Gulager hayatını kaybetti

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
Korku filmlerinin unutulmaz oyuncusu Clu Gulager hayatını kaybetti

Korku filmlerinin unutulmaz oyuncusu Clu Gulager, 93 yaşında hayatını kaybetti. Gulager özellikle Yaşayan Ölülerin Dönüşü filmiyle dikkatleri üzerine çekmişti.

 

The Return of the Living Dead (Yaşayan Ölülerin Dönüşü) filmiyle kariyerinde zirve yapan ünlü oyuncu Clu Gulager 93 yaşında hayata gözlerini yumdu.

1928 yılında Oklahoma'da doğan Clu Gulager'ın asıl adı William Martin Gulager'dı. Ancak genç yaşında Cherokee ismi olan Clu'yu takma adı olarak kullanmaya başladı.

1955 yılında Omnibus'un bir bölümünde rol alarak sahneye western yıldızı olarak adım attı. NBC dizisi "The Tall Man"de Billy the Kid'i 2 sezon boyunca canlandırdı. Daha sonra The Virginian'ın 3. sezonunda Şerif Emmett Ryker'ı oynadı ve 104 bölümde görev aldı. Bonanza ve Wagon Train gibi birçok Western dizisinde konuk oyuncu olarak göründü.

Korku komedi türündeki 1985 yapımı The Return of Living Dead'de Burt rolünü oynayan Gulager, ayrıca A Nightmare on Elm Street 2: Freddy's Revenge'de Mr. Walsh'u canlandırmıştı. Her iki rol kariyeri için dönüm noktası oldu.

Korku filmlerinin unutulmaz oyuncusu Clu Gulager hayatını kaybetti - Resim : 1

165 yapımda oynayan Gulager'ın kayda değer yapımları arasında The Killers, The Last Picture Show, Mystery in Dracula's Castle, The Killer Who Wouldn't Die, The Initiation, From a Whisper to a Scream, The Hidden, Uninvited, Teen Vamp, Puppet Master 5, The Feast trilogy, Piranha 3DD, Tangerine, Blue Jay, Once Upon a Time in Hollywood sayılabilir.

Oyuncu, 1952 yılında aktrist Miriam Bird-Neteri ile evlenmişti. Bird-Neteri 2003'te ölene kadar da bu evlilik devam etti.

Gulager'ın 2 oğlundan Tom, babasının oynadığı Feast serisinin yanı sıra Piranha 3DD ve Children of the Corn: Runaway'i yönetmişti.

Kaynak: Haber Global TV

korku filmleri hayatını kaybetti 2022'de hayatını kaybeden ünlüler