"Keşanlı Ali Destanı", yeni yorumu ve dev kadrosuyla 22 Ocak'ta bir kez daha sahnede

"Keşanlı Ali Destanı", yeni yorumu ve dev kadrosuyla 22 Ocak'ta bir kez daha sahnede

Haldun Taner'in ölümsüz eseri Keşanlı Ali Destanı, bir kez daha "perde" demeye hazırlanıyor. Birce Akalay, İlker Ayrık, Meral Çetinkaya, Köksal Engür, Nilgün Kasapbaşoğlu ile 50 kişilik oyuncu kadrosunun ilk temsili, 22 Ocak'ta TİM Show Center'da...

Türk tiyatrosunun en büyük isimlerinden Haldun Taner'in yazdığı, her yönüyle yerli ve bir o kadar da modern; halkın kendi yaşantısını, meselelerini, arzularını yansıtan Keşanlı Ali Destanı, orijinal metni ve müzikleriyle yeniden "perde" diyor. 

"Keşanlı Ali Destanı", yeni yorumu ve dev kadrosuyla 22 Ocak'ta bir kez daha sahnede - Resim : 1

İlk kez 1964'te Gülriz Sururi, Engin Cezzar, Semiha Berksoy başta olmak üzere 40 kişilik bir kadro ve Genco Erkal rejisiyle prömiyer yapmıştı Keşanlı Ali. Haldun Taner'in ölümsüz oyunu, 56 yıl sonra bu kez Türk tiyatrosunun başka bir efsanesi Yücel Erten'in rejisiyle seyircisiyle buluşacak.

Pervasız Tiyatro imzalı prodüksiyonda kadro da göz alıcı: Keşanlı Ali'ye İlker Ayrık, Zilha'ya Birce Akalay hayat veriyor.

"Keşanlı Ali Destanı", yeni yorumu ve dev kadrosuyla 22 Ocak'ta bir kez daha sahnede - Resim : 2

Türk tiyatrosunun duayen isimlerden Meral Çetinkaya Şerif Abla'yı, Köksal Engür Derviş Dayı/Sarhoş Rasih'i, Nilgün Kasapbaşoğlu da Madam Olga'yı canlandırıyor. 

50 kişilik oyuncu kadrosuna 10 kişiden oluşan orkestranın eşlik ettiği Keşanlı Ali Destanı, 22 Ocak akşamı 20.30'da TİM Show Center'da prömiyer yapacak.

"Keşanlı Ali Destanı", yeni yorumu ve dev kadrosuyla 22 Ocak'ta bir kez daha sahnede - Resim : 3

Haldun Taner Keşanlı Ali Destanı Birce Akalay İlker Ayrık Meral Çetinkaya Köksal Engür Nilgün Kasapbaşoğlu