Kate Winslet: "Woody Allen ile Roman Polanski'ye gösterilen saygı utanç verici"

Kate Winslet: "Woody Allen ile Roman Polanski'ye gösterilen saygı utanç verici"

Kate Winslet, Woody Allen ile Roman Polanski'ye film dünyasında gösterilen saygının utanç verici olduğunu söyledi. Polanski, reşit olmayan bir kıza tecavüz etmekten gıyabında hüküm giymişti. Allen ise evlatlık kızını taciz etmekle suçlanıyor...

Daha önce Woody Allen ile Wonder Wheel, Roman Polanski ile de Carnage adlı filmlerde çalışmıştı.

Kate Winslet, geldiği noktada bu kararlarından çok pişman.

Vanity Fair dergisine röportaj veren Oscar'lı oyuncu, iki yönetmene haklarındaki hüküm ve iddialar ortadayken Hollywood'da halen gösterilen saygının utanç verici olduğunu söyledi.

Britanyalı aktrisin cümlesi şöyle: "Onlarla çalıştım, bunun sorumluluğundan kaçamam. Zamanı geri alamam. Bu pişmanlıklarla yaşamak zorundayım. Neden zamanında onlarla çalıştım ki? Woody Allen ve Roman Polanski'ye film endüstrisinde halen gösterilen büyük saygıyı anlamak mümkün değil. Bu utanç verici."

Evlatlık kızı Dylan, Woody Allen'ın kendisini taciz ettiğini iddia ediyor. Allen, iddiaları reddediyor.

Polonya asıllı Roman Polanski ise, 1977 yılında 13 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüzle suçlandığı dava sürerken ABD'den kaçmış, gıyabında hüküm giymişti.

Kate Winslet: "Woody Allen ile Roman Polanski'ye gösterilen saygı utanç verici" - Resim : 2

Kısa süre önceyse Fransız oyuncu ve eski model Valentine Monnier, Polanski'yi 1975 yılında kendisine tecavüz etmekle suçlamıştı. 

Bu iki vaka dışında o dönem 18 yaşından küçük olan en az üç kadın daha 1970 ve 80'li yıllarda yönetmenin cinsel saldırısına uğradığını iddia ediyor. 

Polanski de Allen gibi suçlamaları reddediyor.

 

 

 

 

Kate Winslet Woody Allen Roman Polanski