Woody Allen'ın anı kitabından: "Dylan'ı asla taciz etmedim, iddia tamamıyla uydurma"

Woody Allen'ın anı kitabından: "Dylan'ı asla taciz etmedim, iddia tamamıyla uydurma"

Hachette Yayın Grubu'nun şiddetli tepkiler üzerine yayımlamaktan vazgeçtiği Woody Allen'ın anı kitabını bir başka yayınevi basıyor. Yönetmen, bugün piyasaya çıkması beklenen kitabında evlatlık kızını taciz ettiği iddiasını bir kez daha reddediyor...

Son dönemde yaptığı filmler yerine daha ziyade geçmişiyle gündemde olan Woody Allen, sonunda anı kitabını basacak bir yayınevi buldu.

Arcade Yayınları'nın Apropos of Nothing adlı kitabı bugün piyasaya sürmesi bekleniyor. 

Çok değil, 20 gün kadar önce Hachette Yayın Grubu, şiddetli tepkiler üzerine kitabı yayımlamaktan son anda vazgeçmişti.

Woody Allen'ın kitabını yayımlamayacaklar

Allen'ın anılarına dönersek; şüphesiz kitabın en çok merak edilen yanı, yönetmenin hakkındaki cinsel taciz iddiaları konusunda ne yazdığıydı. Allen, iddiaları bir kez daha yalanlayıp eski hayat arkadaşı Mia Farrow'un kendisinden bu şekilde intikam aldığını savunuyor. Kitaptaki ifadesi şu: "Asla Dylan'ı taciz ettiğim şeklinde kanıya yol açabilecek bir davranışım olmadı. Bu iddia, başından sonuna tamamıyla uydurmaydı." 

Mia Farrow ile birlikteyken evlat edindikleri Soon-Yi ile daha sonra yaptığı evliliğe de değinen Allen, bu konudaki eleştirileri şu şekilde yanıtlamış: "Bugün olsa gözümü kıpmadan yine evlenirdim."

Hakkındaki iddialar yüzünden gözardı edildiği, son dönemdeki filmleri için kaynak bulmakta zorlandığı konusundaysa ülkesi dışında daha çok sevilen bazı yazarlara atıfta bulunuyor Woody Allen. "Yaşadığı adaletsizlikler yüzünden yaptıkları görülmeyen, eserlerini yurtdışında yaymak zorunda kalan sanatçıları düşündüğümü inkar edemem," diyen Allen, devamında bunun bir rüya olduğunu anlatıyor: "Henry Miller akla geliyor, D.H. Lawrence, James Joyce... Onların yanında durduğumu görüyorum. Tam bu sırada karım beni uyandırıp horladığımı söylüyor." 

Woody Allen'ın anı kitabı Woody Allen