'Kaşmir Kralı' Lucien Pellat-Finet hayatını kaybetti... 3 bin dolara kazak satıyordu

haberglobal.com.tr
2024'te hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti Kimdir
'Kaşmir Kralı' Lucien Pellat-Finet hayatını kaybetti... 3 bin dolara kazak satıyordu

Kışkırtıcı semboller kullanan ünlü modacı Lucien Pellat-Finet 78 yaşında hayatını kaybetti.

'Kaşmir Kralı' olarak da bilinen modacı Lucien Pellat-Finet öldü.

Kafatası, esrar yaprağı gibi kışkırtıcı sembolleri kreasyonlarında kullanan Pellat-Finet'in tasarladığı kazaklar gündelikte, fiyat etiketleri ise değil.

Aşırı pahalı kazakları sayesinde Kaşmir Kralı lakabını kazanan Fransız modacının Brezilya'nın Trancoso kentinde öldüğü açıklandı. Ölüm tarihinin de 26 Şubat olduğu duyuruldu.

Parkinson hastası olan Pellat-Finet'in yüzerken geçirdiği bir kaza sonucu öldüğünü yeğeni Camille Dauchez duyurdu.

Özellikle 1994 yılı koleksiyonundaki tuhaf kazaklarıyla dikkati çeken Fransız modacının eserlerinde kafatasları, kafatasından dışarıya fırlayan dil, güneş gözlüğü, denizci şapkası gibi ek ayrıntılar yer alıyordu.

Siyah, lacivert, turuncu, pembe, yeşil ve kamuflaj tonlarını tercih eden Lucien Pellat-Finet'in kazakları kutu şeklindeki kesimi ve manşetleriyle oldukça lükstü ve çok yüksek fiyattan satılıyordu.

Bir kaşmir hırkayı bugünkü fiyatıyla ortalama 3 bin dolara satıyordu. Bu yüzden bir Lucien Pellat-Finet kazağı sahibi olmak stil sahibi olmayı ve ayrıcalıklı bir gruptan görünmeyi sağlıyordu.

11 Şubat 1946 tarihinde Fransa'nın Nice şehrinde doğan modacının babası kese kağıdı imalatı işinde çalışıyordu. Annesi ise stil sahibi varlıklı bir ev kadınıydı.