İZEV'den 100.yıla özel marş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Atatürk Türkiye
İZEV'den 100.yıla özel marş

İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim Ve Dayanışma Vakfı İZEV yönetimi, Cumhuriyeti'in 100.yılında 100 özel gereksinimli gencin cumhuriyeti çağrıştıran kelimelerden esinlenerek hazırladıkları marşı tanıttı. Eserin Youtube gelirleri ise özel gereksinimli çocuklar için İZEV Vakfı’na bağışlandı.

Engelli gençler 100. Yıl marşına ilham oldu. Cumhuriyetin 100. yılına ithafen yazılan marşlardan biri de İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim Ve Dayanışma Vakfı İZEV tarafından paylaşıldı. Marşın adı "Yeniden Doğuş 100. Yıl Marşı." Çıkış hikayesi ise 100 özel gereksinimli gencin cumhuriyeti çağrıştıran kelimelerden esinlenerek 6 ay sonunda notalara döküldü. Marşı Pop grubu Fark Band’ın görme engelli solisti Buğra Kurtuluş eserin bestecisi Hakan Kural ile seslendirdi. Eserin Youtube gelirleri ise İZEV Vakfı’na bağışlandı. Marş halka açık olarak ilk kez 29 Ekim Pazar günü, Çanakkale Biga’da bando ve koro eşliğinde okunacak.

İZEV Onursal Başkanı Hakan Kural 100. yıl coşkusuyla sözü ve müziği kendisine ait olan, marş için, “İZEV ile birlikte tarihe bir not düşmek istedim. Halk için, gönüllülerle birlikte çalıştık, çaldık, söyledik. Cumhuriyetimize, Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu jenerasyona borcumuzdu” dedi.

 

 

Kaynak: Web Özel