İBB Şehir Tiyatroları, çocuklar ve gençler için özel etkinlikler organize edecek

Kültür Sanat haberleri İBB İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İBB Şehir Tiyatroları, çocuklar ve gençler için özel etkinlikler organize edecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, İBB Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğünün iş birliğiyle çocuklar ve gençler için özel etkinlikler gerçekleştirecek.

İBB Şehir Tiyatroları, perdelerini çocuklar ve gençler için açacak.

Konuya ilişkin İBB'den yapılan açıklamaya göre, Şehir Tiyatroları sanatçılarının yer aldığı bu etkinliklerde yaş grubuna göre masal anlatımı ve söyleşiler yer alacak.

Her hafta farklı kütüphanelerde planlanan etkinliklerin ilk haftasında, yarın Avcılar Sabahattin Eyüboğlu Kütüphanesi'nde "Gölge Karagöz" ve Güngören Sezai Karakoç Kütüphanesi'nde "Kuklalarla Masal Atölyesi", 12 Kasım'da ise Esenyurt Gülten Akın Kütüphanesi'nde Sevinç Erbulak'ın katılımıyla "Kütüphane Buluşmaları" gerçekleştirilecek.

İBB Şehir Tiyatroları sanatçılarından Özgür Atkın ve Can Alibeyoğlu "Gölge Karagöz" etkinliğinde hem geleneksel gölge sanatımıza dair bilgiler verecek hem de örnekler sunacak.

Ceren Hacımuratoğlu ve İrem Erkaya da "Kuklalarla Masal Atölyesi"nde minik sanatseverlerle masalları, kuklaları kullanarak anlatacak. Kütüphane Buluşmaları'nın konuğu olan oyuncu Sevinç Erbulak da oyunculuk ve sanat yaşamına dair bir söyleşi yapacak.

 

Kaynak: AA

İBB İBB Şehir Tiyatroları