Hwang Dong-hyuk, Squid Game dizisini çekerken en çok zorlandıkları sahneyi açıkladı

Güney Kore Netflix
Hwang Dong-hyuk, Squid Game dizisini çekerken en çok zorlandıkları sahneyi açıkladı

Netflix'te yayınlanan Güney Kore yapımı Squid Game dizisinin yönetmeni ve senaristi Hwang Dong-hyuk çekerken en çok zorlandıkları oyun sahnesini açıkladı. Dong-hyuk çekimler esnasında en çok "yeşil ışık kırmızı ışık" oyununu çekerken zorlandıklarını söyledi.

Netflix’in izlenme rekorları kıran yapımı Squid Game yüzlerce yoksulun büyük para ödülünü kazanmak için  birbirleriyle yarıştığı ölümcül oyunları konu alıyor. Birçok oyunun oynandığı ve ve etapları geçemeyenlerin hayatlarına son verildiği dizide çekimler sırasında en çok "yeşil ışık kırmızı ışık" isimli çocuk oyununun çekimleri sırasında zorlanılmış. 

Söz konusu oyunda büyük bir robot bebek ‘yeşil ışık‘ dediğinde yarışmacılar hareket ediyor, ‘kırmızı ışık‘ dediğinde de duruyordu. ‘kırmızı ışık‘ dendiğinde hareket etmeye devam eden yarışmacılar ise vurularak öldürülüyordu.

The Hollywood Reporter‘a röportaj veren Hwang dizideki ilk oyunun seyirciye ilk izlenimi vereceği için stresli geçtiğini söyledi.

"GERÇEKTEN ZORLAYICIYDI"

Yönetmen Hwang 300’den fazla kişinin yer aldığı sahne hakkında şunları kaydetti:

“Hem fiziksel hem de psikolojik olarak gerçekten zorlayıcıydı. Seyircilerin dizinin geri kalanını izlemek için yeterince büyük bir etkiye sahip olması gerekiyordu. Sahneyi hayata geçirmek için 10 yıldan fazla bir süre boyunca onu hayal etmiştim. Pek çok düzeyde gerçekten en zorlu sahneydi.“

 

Kaynak: Diğer

Hwang Dong-hyuk Squid Game Squid Game haberleri