Filistin destekçisi rapçi Corleone'nın Paris'teki konseri iptal edildi

Kültür Sanat haberleri Filistin
Filistin destekçisi rapçi Corleone'nın Paris'teki konseri iptal edildi

Fransa'da, Filistin'e verdiği destekle bilinen rapçi Freeze Corleone'nun başkent Paris'teki konseri "kamu güvenliği" gerekçesiyle engellendi.

Le Parisien’in haberine göre, Paris Emniyet Müdürlüğü, Senegal kökenli Fransız rapçi Corleone’un 25 Kasım’daki konserini “7 Ekim sonrası jeopolitik şartlar” gereği iptal ettiğini açıkladı. Açıklamada, şarkılarında “Yahudi karşıtı referansları” olduğu öne sürülen rapçinin konserinin kamu güvenliğini tehlikeye atabileceği savunuldu.

Filistin destekçisi rapçi Corleone'nın Paris'teki konseri iptal edildi - Resim : 1

Paris Savcılığı, 2020’de şarkı sözleri “Yahudi karşıtı” bulunan Corleone hakkında, nefret söylemi yaptığı suçlamasıyla soruşturma açmıştı.

Fransa halkı, yasaklamalara rağmen Filistin’e destek gösterilerine yoğun ilgi göstermeye ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümetinin İsrail yanlısı tutumunu eleştirerek Gazze için barış çağrısı yapmaya devam ediyor.

Son haftalarda ülkenin farklı şehirlerinde yasağa rağmen çok sayıda gösteri yapılırken, hafta sonları Paris’te düzenlenen Filistin’e destek gösterilerine on binlerce kişi katılıyor.

İsrail’in Gazze’ye saldırılarının ardından hükümet, Filistin’de destek gösterilerine kamu güvenliği gerekçesiyle topyekun yasak kararı getirmiş, bu karar ifade özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle Danıştay’a taşınmıştı.

Danıştay ise gösterilere ilişkin toplu yasak kararının alınamayacağına, yetkililerin olay bazlı karar vermeleri gerektiğine hükmetmişti.

Filistin’e destek gösterilerinin başladığı tarihten bu yana, ülkede Yahudi karşıtlığı gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı artmıştı.

Filistin destekçisi rapçi Corleone'nın Paris'teki konseri iptal edildi - Resim : 2

'CUMHURİYETİN 100. YILINA ÖZEL BİR ASIRLIK EMEK' SERGİSİ AÇILDI

Keçiören Belediyesi tarafından hazırlanan “Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Bir Asırlık Emek” konulu sergi açıldı. Sergide 100 adet kukla sanatı, 80 adet tarihi kitre bebekler, 60 adet Hilye-i Şerif ve tezhip sanatı ve 50 adet Osmanlı kadim koku esansları yer alıyor. Sergiye Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Senem Arıkan’ın yanı sıra sanatseverler katıldı.

Belediye Başkanı Altınok yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin 100. yılına özel, çok kıymetli sanatçılarımızın güzide eserlerinin yer aldığı “Bir Asırlık Emek” sergimizin açılışını gerçekleştirdik. Bizi biz yapan, Cumhuriyeti ve Anadolu’muzu tek ve özgün kılan değerlerimiz, sanatımızdır. Ne mutlu ki geçmişten bugüne bu topraklar nice sanatçılar yetiştirdi, özümüzü ve kimliğimizi aktaran eserlerle tarihimizi yaşattı ve yaşatmaya devam ediyor” diye konuştu.
Sanatseverler, toplam 290 eserin bulunduğu sergiyi 4 Aralık’a kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA