Eurovision karıştı, büyük skandal: İsrail'i eleştiren Hollanda temsilcisi kostümlü provaya alınmadı!

Haber Merkezi
Eurovision Hollanda İsrail
Eurovision karıştı, büyük skandal: İsrail'i eleştiren Hollanda temsilcisi kostümlü provaya alınmadı!
Reuters

Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafnıdan düzenlenen Eurovision 2024 şarkı yarışmasında finalde yer alacak olan Hollanda'yı temsil eden Joost Klein, kostümlü provaya alınmadı.

Bugün öğleden sonra büyük final için yapılan kostümlü provadan çıkarılan Joost Klein şaşkındı.

Normalde provalarda yarışma sırasına göre çıkılıyor. Hollanda 5. sıradayken İsrail 6. sırada yer alıyor.

EBU, Joost hakkında soruşturma yürüttüğünü duyurdu. Yarışmayı izleyen basın mensuplarının WhatsApp grubuna gönderilen mesajda "Bize Hollandalı sanatçıyla ilgili bildirilen olayı araştırıyoruz. Bir sonraki duyuruya kadar provalara çıkamayacak" denildi.

Bu olayın ardından İsrail devlet televizyonunun haber spikeri Dov Gil-Har, Hollandalı sanatçıya kamerayla yaklaştı ve "Neredeydin, seni sahnede özledik" dedi. Bunun üzerine Joost, İsrailli gazeteciye yaklaşmak isteyince araya güvenlik görevlisi girdi.

Eurovision karıştı, büyük skandal: İsrail'i eleştiren Hollanda temsilcisi kostümlü provaya alınmadı! - Resim : 1

DİSKALİFİYE EDİLECEĞİ İDDİA EDİLİYOR

Portekiz basınında yer alan iddialara göre Hollanda'nın Eurovision'a katılım hakkı askıya alındı ve Joost'un yarınki finalde yarışmasına izin verilmeyecek. Ancak EBU henüz bunu doğrulayan bir açıklama yapmadı.

Yarı finalden sonra düzenlenen basın toplantısında bir gazetecinin İsrail temsilcisi Eden Golan'a "İsrailli yarışmacının varlığının diğer yarışmacılar ve seyirciler için tehlike oluşturduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu karşısında araya giren Hollanda temsilcisi Joost "Neden olmasın" yanıtı vermişti.

Bu arada Joost Klein'ın Eurovision'un Instagram hesabını takipten çıktıği ve perşembe gününden bu yana yaptığı tüm gönderileri kaldırdığı öğrenildi.