Donald Trump'ın Hollywood gelirleri tepetaklak düştü!

donald trump
Donald Trump'ın Hollywood gelirleri tepetaklak düştü!

Son seçimi kaybederek ABD Başkanlığını Joe Biden'a devreden ve Oval Ofis'ten ayrılan Donald Trump'ın Hollywood'dan elde ettiği gelirlerinde önemli ölçüde bir gerileme yaşandı.

NBC'de yayınlanan The Apprentice'in (Çırak) yanı sıra The Little Rascals (Küçük Afacanlar), Home Alone 2 (Evde Tek Başına 2) filmlerden elde ettiği telif gelirleri ciddi bir oranda azaldı. Ekran Oyuncuları Birliği ve Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Birliği gibi sendikaların üyesi olan Trump bu sayede, televizyon ve sinemada yaptığı işlerin telif gelirlerini düzenli bir biçimde alıyordu. 

Geçen yıla kadar 7 haneli gelirler elde eden Trump, 2018'de 2 milyon dolar, 2019'da da 1,6 milyon dolar almıştı. Ancak Trump, 2020 yılında sadece 275 bin dolar gelir elde edebildi. 

Trump'ın gelirlerindeki düşüşün nedeni detaylı bir şekilde açıklanmadı.

Öte yandan Trump'ın gelir kaybettiği tek sektör ekran ve beyaz perde değil. ABD'nin eski başkanının iki kitabından elde ettiği gelir göreve geldiğinde 1 milyon dolar civarındaydı. Ancak Trump'ın görevinin son yılında bu gelir de 6 haneli rakamlara düştü. 

Kaynak: Haber Global TV

Donald Trump Hollywood sinema çırak