Disney Plus'ın önlenemeyen düşüşü: 3 ayda 11 milyon abone kaybetti

Kültür Sanat haberleri Disney Plus
Disney Plus'ın önlenemeyen düşüşü: 3 ayda 11 milyon abone kaybetti

Disney Plus'ın 'Atatürk' dizisini yayınlamama kararı, Türkiye'de çığ gibi büyüyen tepkilere neden olurken, platformun son 3 ayda dünya genelinde 11,5 milyon abone kaybettiği ortaya çıktı.

14 Haziran 2022'de Türkiye'de yayın hayatına başlayan Disney Plus, geçtiğimiz ay platformda yer alan tüm orijinal Türk yapımlarını Türkiye dışındaki ülkelerden kaldırdı. Platform, "Atatürk" dizisini de daha yayınlamadan yayından çekti.

8 milyon dolar harcanan dizinin önce FOX TV'de ardından sinemalarda yayınlanmasına karar verildi. Vatandaşlar, bu karar üzerine harekete geçti. Tepkilerin odağı haline gelen platforma yapılan abonelikler birer birer iptal edildi.

ABONE SAYISI HIZLA DÜŞÜYOR

Kısa sürede binlerce kişinin tepkisini çeken uygulamanın son 3 ayda dünya genelinde 11,5 milyon abone kaybettiği ortaya çıktı.

Disney Plus'ın önlenemeyen düşüşü: 3 ayda 11 milyon abone kaybetti - Resim : 1

 

 

8 FİLMDEN 900 MİLYON DOLAR ZARAR ETTİ

Disney online platformunda kayıplar yaşarken güçlü olduğu film yapımcılığında da eski ışıltısından çok uzakta görünüyor. 2019 yılına kadar yayımladığı neredeyse her büyük yapımda 1 milyar dolar gelir barajını aşan firma için 2023 yılı tam bir hayal kırıklığı oldu.

Küçük Deniz Kızı (The Little Mermaid), Strange World, Lightyear gibi büyük bütçeli yapımlar gişelerde umduğunu bulamadı. ABD basını firmanın son 8 filminde pazarlama bütçeleri de hesaba katıldığında 900 milyon dolar zarar ettiğini bildirdi.

Kaynak: Haber Global TV

Disney Plus Atatürk dizisi dizi haberleri Fox TV kültür sanat haberleri