Hazal Kaya'dan 'Disney Plus' yanıtı: "Atatürk' dizisinin nerede, nasıl yayınlandığıyla ilgilenmiyorum"

Disney Plus Dizi Haberleri Magazin Haberleri
Hazal Kaya'dan 'Disney Plus' yanıtı: "Atatürk' dizisinin nerede, nasıl yayınlandığıyla ilgilenmiyorum"

Disney Plus'ın 'Atatürk' dizisini yayınlamama kararı Türkiye'de çığ gibi büyüyen tepkilere neden olurken, oyuncu Hazal Kaya’nın yorumu dikkat çekti.

Geçen yıl Türkiye’de yayın hayatına başlayan Disney Plus platformu, Ermeni lobisinin baskılarına boyun eğdi. "Atatürk" dizisini daha yayınlamadan yayından çekti.

8 milyon dolar harcanan dizinin önce FOX TV'de ardından sinemalarda yayınlanmasına karar verildi. Vatandaşlar, bu karar üzerine harekete geçti. Tepkilerin odağı haline gelen platforma yapılan abonelikler birer birer iptal edildi.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ...

Çığ gibi büyüyen tepkiler üzerine Disney'den şu açıklama geldi:

"Global içerik olduğu için ülkelerden alınan geri bildirimler önemli. Tepkiler ne kadar fazla olursa o kadar göz önünde oluyor. Türkiye tarafından yerel raporlamamızı yapıyoruz. Açıklama yapılmamasının sebebi, halen inceleme yapılması. Bu tepkiler inceleniyor. Yurt dışı tarafı olarak belli bir plan yaptıklarını düşünüyoruz ama durumu değerlendirme süreci var."

"YORUM YAPACAK KADAR BİLGİM YOK"

Önceki akşam meslektaşı Selahattin Paşalı ile Harbiye'de Melike Şahin'i dinlemeye giden Hazal Kaya, Atatürk dizisiyle ilgili sorulara yanıt verdi.

Habertürk'te yer alan habere göre; Kaya, dizinin Disney Plus yerine aynı şirketin yayın kuruluşu Fox Tv’de film olarak yayınlanacağı, sonra da sinemalarda gösterileceğini açıklamasıyla ile ilgili düşüncesinin sorulması üzerine, "Konuya yorum yapacak kadar bilgim yok, olsaydı söylerdim. Bilmiyorum. Proje çekilirken çok heyecanlanmıştık, yakın arkadaşlarımız oynadı, ben izlemek istiyorum. Nerede, nasıl yayınlandığıyla çok ilgilenmiyorum" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Hazal Kaya Atatürk dizisi Disney Plus magazin haberleri