Bir dönem Türkiye'de fırtına gibi esen Köle Isaura'dan acı haber geldi

Brezilya 2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti Dizi Haberleri
Bir dönem Türkiye'de fırtına gibi esen Köle Isaura'dan acı haber geldi

Brezilya'nın efsane oyuncusu Milton Gonçalves, 88 yaşında hayatını kaybetti. Gonçalves, Türkiye'de de çok sevilen Köle Isaura dizisinin yönetmeniydi.

HABER GLOBAL - Brezilya televizyonculuğunda siyahilerin öncülerinden biri olan ve sanatta siyahilerin daha fazla temsil edilmesi için hayatı boyunca mücadele ünlü oyuncu Milton Gonçalves, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Brezilya'nın efsane oyuncusu Milton Gonçalves, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Gonçalves'in geçirdiği felçten kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle öldüğü açıklandı.

Elliye yakın pembe dizinin yanı sıra bir düzine filmde de rol alan ünlü oyuncu, 2022 yılında felç geçirmişti.

O günden beri evinden çıkamayan Gonçalves'in felcin yol açtığı sağlık sorunları nedeniyle öğrenildi.

Brezilya televizyonlarında siyahilerin öncüsü olan Gonçalves, 65 yıllık kariyeri boyunca nüfusunun yarısından fazlası Afrika kökenli olan ülkesinde siyahilerin daha çok televizyon, sinema ve tiyatroda görünür olması için savaşmıştı.

Politik olarak da siyahi hareketin bir temsilcisi olan Gonçalves, Rio de Janeiro valiliği için aday olmuş, ayrıca federal bir milletvekili olarak görev yapmıştı. Görevi boyunca siyahilerin sadece hizmetçi ve köle rollerinde değil ana rollerde de oynaması için yoğun çaba göstermişti.

Bu savaşı ona 1975'te yayınlanan Pecado Capital adlı pembe dizide başrolü getirmişti. Gonçalves bu dizide bir psikiyatristi canlandırmıştı.

Oyunculuk kariyerine 1958'de başlayan ve Fareler ve İnsanlar'da oynayacak siyahi oyuncu arayışı sayesinde tiyatroyla üne kavuşan başarılı oyuncu Brezilya'nın ilk pembe dizilerinden olan "Hermanos Coraje"nin yanı sıra "Sinha Moça" ve "El Rey del Ganado" gibi ödüllü dizilerde boy gösterdi.

Türkiye'de çok sevilen ve Brezilya'nın yurt dışına ithal ettiği en başarılı iki pembe diziden biri olan Köle Isaura'nın yönetmeni de olan Gonçalves, "Macunaima", "O Anjo Nasce", "O Grande Momento" gibi Brezilya yapımı filmlerde de oynadı. "A Rainha Diaba"daki rolüyle Brasilia Festivali'nde en iyi erkek oyuncu ödülü kazandı.

Bir dönem Türkiye'de fırtına gibi esen Köle Isaura'dan acı haber geldi - Resim : 1
Köle Isaura, 80'li yıllarda Türkiye'ye damgasını vurmuştu

9 Aralık 1933'te Minas Gerais'te doğan oyuncu kariyerinin büyük bölümünde Globo için çalıştı. Son dizisi "Daughters of Eva" paralı platformlarda geçen yıl yayınlanmıştı.

Gonçalves ayrıca Uluslararası Emmy Ödülleri'nde bir kategoriyi sunan ilk Brezilyalı oldu. Aynı yıl en iyi erkek youncu dalında Uluslararası Emmy Ödülü'ne aday gösterilse de kazanamadı.

 

Kaynak: Haber Global TV

dizi Brezilya hayatını kaybetti 2022'de hayatını kaybeden ünlüler