Aşkın sorgusunun romanı

Kültür Sanat haberleri Kitap Yaşam Haberleri
Aşkın sorgusunun romanı

Yazar Mümine Karadağ; güven, sadakat, dürüstlük gibi değerleri sorgulatan eseri “Ges-Tin” okuyucuyla buluştu.

Mümine Karadağ’ın ilk romanı Ges-Tin, Yazardan Direkt Yayınları aracılığıyla okurlarla buluştu. Mezopotamya’da asmanın adı, “hayat ağacı” anlamına gelen “Ges-Tin” olarak biliniyor. Tüm hayatını değiştiren bir ailenin kendine yol çizme hikâyesi, aynı zamanda bu yolda kalmanın veya kalmamanın sorgulamasını da anlatıyor. Güven, sadakat, dürüstlük gibi değerleri sorgulatan eser, insanın zayıf yönlerini çok cesur bir şekilde dile getiriyor.

Yüzünde müthiş bir hayal kırıklığı vardı. “Hadi gidelim artık.” dedi. Pencereleri kapatmış mıydı, ortalığı toparlamış mıydı, hiç bilmiyorum. Kolyeye ne oldu onu da bilmiyorum, sanırım orada kalmıştı. O kapıya yöneldi, ben de onu takip ettim. Mümine Karadağ, ilk romanı Ges-Tin ile güçlü bir kalem olduğunun işaretlerini veriyor. Cesur anlatım yapısı, en zayıf yönlerimize çekinmeden değinmesi ve aslında kendimizi hatalarımızla yüzleştirmesi Ges-Tin’i dikkate değer bir eser hâline getiriyor.

Yazardan Direkt Yayınları’ndan çıkan bu sürükleyici roman; aile yapısını, insan ilişkilerini ve cinselliği bu topraklara özgü kurgusuyla ve tanıdık portrelerle okurlara sunuyor. Romanın zaman ve mekânına yabancı hissettirmeyen eser, samimi üslubu ile destekleniyor ve okurların zihnini karıştırıp duyguları sorgulatmaktan çekinmiyor.

[email protected]  

 

 

Kaynak: Web Özel