15. Köprüde Buluşmalar'da büyük ödül, Selman Nacar imzalı "İki Şafak Arasında'nın

15. Köprüde Buluşmalar'da büyük ödül, Selman Nacar imzalı "İki Şafak Arasında'nın

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın ilk kez çevrimiçi düzenlediği 15. Köprüde Buluşmalar etkinliği, ödül töreniyle son buldu. Köprüde Buluşmalar Ödülü, İki Gözlüler'in olurken, Work in Progress Büyük Ödülü, Selman Nacar'ın İki Şafak Arasında'sına gitti...

14-17 Nisan arasında düzenlenen Köprüde Buluşmalar, koronavirüs salgını yüzünden ilk kez çevrimiçiydi bu yıl, ödül töreni de internet üzerinden yapıldı.

Türkiye'den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri, uluslararası sinema profesyonelleriyle bir araya getiren Köprüde Buluşmalar'ın 15. buluşmasında ödüllerin listesi şöyle:

WORK IN PROGRESS ÖDÜLLERİ  

Anadolu Efes Ödülü, "İçinde yaşadıkları toplumun onlara tanıdığı dar alanlarda var olmaya çalışan iki erkek kardeşin arasındaki çatışmaları aktardığı ve abartıdan uzak yönetmenliğiyle tüketici bir savaşın nabzını tutarak doğru imgeleri seçmesi sebebiyle" İki Şafak Arasında filminin yönetmeni Selman Nacar ile yapımcıları Burak Çevik ve Diloy Gülün'e verildi. 

15. Köprüde Buluşmalar'da büyük ödül, Selman Nacar imzalı "İki Şafak Arasında'nın - Resim : 1

Color Up Ödülü, Zuhal filminin yönetmeni Nazlı Elif Durlu ile yapımcı Annamaria Aslanoğlu'nun olurken Daire Creative Görsel Tasarım Ödülü, Örtbas filmiyle Ahmet Necdet Çopur ve Nadir Öperli'ye gitti.

Başka Sinema Ödülü ise "İlettiği mesaj kadar çarpıcı görselleriyle ve oyuncuların başarılı performanslarıyla yürek yakan öyküyü perdeye aktarması sebebiyle" Af filminin yönetmeni Cem Özay ve yapımcısı Ömür Güner'e sunuldu. 

15. Köprüde Buluşmalar'da büyük ödül, Selman Nacar imzalı "İki Şafak Arasında'nın - Resim : 2

FİLM GELİŞTİRME VE KOMŞULAR PLATFORMU ÖDÜLLERİ  

Film Geliştirme Atölyesi ve Komşular Platformu ödüllerine gelince:

TRT Özel Ödülü'nü Rahmet projesinin yönetmenleri Gözde Yetişkin ve Emre Sert ile yapımcıları Suzan Güverte ve Şebnem Kitiş'e verildi.

Köprüde Buluşmalar Ödülü, jürinin ortak kararıyla İki Gözlüler projesinin yönetmeni Ziya Demirel ve yapımcısı Annamaria Aslanoğlu'nun oldu. 

CNC Ödülü, Chronicle of a Winter: Tehran 1979 projesinin yönetmenleri Sahar Salahshoori, Bahar Shoghi ve yapımcısı Mina Kesheveraz'a gitti.

Melodika Ses Ödülü, O Yaratıklardan Biri projesinin yönetmeni Ali Özkul ve filmin yapımcıları Fırat Sezgin ve Ceylan Özgün Özçelik'e verilirken GeniusPark Görsel Efekt Ödülü, Aniden projesinin yönetmeni Melisa Önel ve yapımcısı Alara Hamamcıoğlu'na sunuldu.  

4 aşamalı Akdeniz Film Enstitüsü Senaryo Atölyesi Ödülü, Agoni ile Ali Vatansever, Selin Vatansever ve Oya Özden'in oldu.

Bu yıl ikinci kez verilen SE-YAP Ödülü'nü Hazine filmiyle Salih Demir ve Çekdar Erkıran, Transilvania Pitch Stop Ödülü'nü Pastoral projesiyle Jozef Amado ve Michael Önder, Komşular Platformu'na özel Postbıyık Ses Post-prodüksiyon Ödülü'nüyse Tide projesinin yönetmeni Hussen Ibraheem ve yapımcıları Lara Abou Saifan ve Tania El-Khoury kazandı... 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı İKSV Köprüde Buluşmalar