Kubilay Aka

Kubilay Aka

Çukur'un Celasun'u Kubilay Aka, 5 Mayıs 1995 tarihinde İstanbul'lu. 24 yaşında. Boğa burcu. Elif İlayda Aka adında kız kardeşi var. 

Aka, Eskişehir Anadolu Ünviversitesi Havaalanı Yönetim Bölümü'nden mezun olmuştur. Oyunculuk eğitimi de alan genç oyuncu, Kanal D ekranlarında yayınlanan Vatanım Sensin dizisinde Ali Kemal ve Çukur dizisinde Celasun karakterlerini canlandırmıştır.

Oyuncu, şimdilerde ise Netflix'de yayınlanacak olan Aşk 101 dizisinde rol alacaktır.

KUBİLAY AKA NASIL KEŞFEDİLDİ?

Aka keşfedilme hikayesini şöyle anlatıyor: Aslına bakarsanız benim hikayem, yapmayı hayal ettiğim her şeyin bir gün içinde gerçekleşmesiyle başlıyor. İnanması çok zor, filmlerde görseniz "yok artık" dersiniz!  

Muğla Milas havalimanında özel bir şirkette çalışan Aka, yakışıklılığıyla o dönem herkesin ilgini çekti. Menajer Ufuk Ergin'in onu görmesi sayesinde ise hayatı değişti.

Yaka kartı sayesinde adı ve soyadı öğrenilen Kubilay Aka'ya Ufuk Ergin instagram'dan mesaj attı. Aka o anları şöyle anlatıyor:

6 ay önce Muğla-Milas Havalimanı'nda özel bir şirkette çalışıyordum. Ufuk Ergin, sanatçısı Ozan Doğulu ile lounge kısmına giriş yaptı. İşlemlerini gerçekleştirdim. O sırada yaka kartımdan adıma soyadıma bakmış. 10 dakika sonra Instagram'dan bir mesaj geldi. Bana "Vatanım Sensin" dizisindeki Ali Kemal karakteri için deneme çekimine gelip gelemeyeceğimi soruyordu. Görmesem, kim olduklarını bilmesem, birileri bana şaka yapıyor zannederdim.

Oynadığı dizinin ilk bölümünden sonra izleyenler tarafından hem yakışıklılığı hem de oyunculuğu takdir kazanan Kubilay Ata özellikle görüntüsü ile Burak Özçivit'e benzetildi ve sosyal medyanın en çok konuşulan konuların biri oldu.

KIZ ARKADAŞI KİM?

Uzun süre Vatanım Sensin dizisindeki rol arkadaşı Miray Daner'le birlikte olan Kubilay Aka, ihanet iddialarının konuşulduğu bir sürecin ardından Daner'le ayrıldı. Ardından Hilal Altınbilek ile çıkmaya başladığı öne sürülen Kubilay Aka'nın ismi ünlü oyuncu Bade İşçil ile de anıldı.