Enes Batur

Enes Batur

Enes Batur Sungurtekin, 9 Nisan 1998'de Arzu ve Fatih Sungurtekin çiftinin oğlu olarak Antalya'da doğdu. Küçük yaşlarda video içeriği üretmeye başlayan Enes Batur kısa sürede fenomen oldu. Her yıl düzenlenen Altın Kelebek Ödülleri 2017 yılında ilk defa En İyi YouTuber/Instagrammer kategorisi altında bir ödül verdi ve ödülün sahibi Enes Batur oldu. Ancak daha sonra Batur'un kanalında 'çocuklara kötü örnek olabilecek görüntüler' bulunduğu gerekçesiyle ödülü geri alındı. Enes Batur bunun üzerine, "Canları sağ olsun, bana bu ödülü oylarıyla destek veren ve her gün beni izleyip seven ailem kazandırmıştı. 'Bu ödül benim' demedim hiçbir zaman o yüzden de sadece benim elimden almış olmadılar ama bu bizim için her zaman zafer olarak kalacak ama yapacak da bir şey yok. Ne fark eder ki? Ben her zaman ben olmaya devam edeceğim" açıklamasında bulundu.

Altın Kelebek ödül tartışmalarının hemen ardından 2018'de Altın Palmiye Ödülleri'nde Yılın Sosyal Medya Fenomeni Ödülü'nü kazandı.

ENES BATUR FİLMLERİ

Enes Batur, aynı yıl içinde başrollerini Ceyda Düvenci ve Bekir Aksoy ile paylaştığı ve ilk filmi olan "Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?" vizyona girdi. Enes Batur'un bu filmi 2018'de 1.483.848 seyirci sayısıyla o yıl Türkiye'de en çok izlenen 10 yerli film arasında 8. sırada yer aldı.

Filmden 1 yıl sonra 31 Mayıs 2019'da ikinci filmi "Enes Batur Gerçek Kahraman" vizyona girdi."Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?" filminin devam filmi olan "Enes Batur Gerçek Kahraman"ın yönetmenliğini Doğa Can Anafarta üstlendi.

ENES BATUR ŞARKILARI

Enes Batur ilk şarkısını 2018 yılında "Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?" filminde seslendirdi. Kaya Giray ile feat yaptıkları şarkı Youtube'ta 62 milyonun üzerinde dinlendi.

Batur'un ikinci single'ı ise geçtiğimiz günlerde çıktı. 20 Aralık 2019 tarihinde çıkan Dolunay isimli parça, Youtube'ta 5 gün içinde 13 milyonun üzerinde dinlendi.