Acun Ilıcalı

Acun Ilıcalı

29 Mayıs 1969 tarihinde Erzurum'un Aziziye ilçesinden olan bir ailenin oğlu olarak Edirne'de doğdu. Ağabeyi Op. Dr. Ömer Cenker Ilıcalı’dır.  

Annesi İlknur Ilıcalı kooperatifler il müdürü, babası Ergün Ilıcalı ise müteahhitti.

Ağabeyinin okula gitmesini kıskandığı için 5 yaşında okula başladı. İlkokul ve ortaokulu Edirne İstiklâl İlkokulu'nda tamamladı.

10 yaşında Kadıköy Anadolu Lisesi'ni kazandı. Okumak için anneannesinin yanına, İstanbul'a gitti. Daha sonra annesinin tayini İzmit'e çıktı ve ailesi İstanbul'a taşındı.

Lise öğrenimini ise Kadıköy Anadolu Lisesi'nde tamamlayıp, üniversite hayatını da İstanbul'da geçirmeyi tercih ederek İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü kazandı. Üniversite hayatı 7 yıl sürdü fakat eğitimini tamamlayamadı. 

 Acun Ilıcalı 19 yaşında iken 1988 senesinde Seda Başbuğ ile evlendi. Bu evlilikten Banu adında bir kız çocuğa sahip oldu.

Ancak 1995 senesinde anne ve babasını Bodruma giderken trafik kazasında kaybetti. Seda Başbuğ’dan 1993 senesinde ayrıldı. 

2003 senesinde Zeynep Yılmaz ile evlendi ve bu evliliğinden de Yasemin ve Leyla adında iki kızı oldu.

2010 yılında ‘Var Mısın Yok Musun’ yarışmasına katılan Şeyma Subaşı ile bir ilişkisi olduğu iddia edildi. 2013 yılında Şeyma Subaşı ile olan ilişkisinden Melisa adında bir kızı oldu. 12.07.2016 tarihinde eşi Zeynep Yılmaz'dan anlaşmalı olarak tek celsede boşanarak 18 Eylül 2017 tarihinde Fransa'nın Marsilya şehrinde 250 kişinin katıldığı bir törenle Şeyma Subaşı ile evlendi.

Acun Ilıcalı ve ‘Var Mısın Yok Musun’ yarışmasına katılan Şeyma Subaşı çifti 26.11.2018 tarihinde anlaşmalı olarak boşandı.

İŞ HAYATI

1995 yılında Bağdat caddesine bir giyim dükkanı açtı. Fakat kısa sürede iflas etti. Liseden Esat adında bir arkadaşıyla kaldığı sıralarda havalimanına giderken Show TV binasını gördü.

1996 yılında çocukluk arkadaşı Göktuğ Sevinçli'nin o dönem Show TV spor servisinde çalıştığını öğrenince onu arayıp "Biz de Esatla beraber gelelim" cevabına karşın Göktuğ Sevinçli'de "Gelin burası çok güzel" deyince İrfan Şahin'i ziyaret etti.

İrfan Şahin, onları o dönem spor müdürü olan İlker Yasin ile tanıştırdı. İlker Yasin, Acun Ilıcalı ve arkadaşının futboldan çok iyi anladığını fark etti. İlker Yasin, Acun Ilıcalı ve arkadaşının Show TV'de çalışmasına onay verdi. Böylelikle Acun Ilıcalı stajyer kadrosunda işe başladı. Fenerbahçe taraftarı olmasına rağmen Beşiktaş muhabirliği yaptı.

Televizyonculuğa Show TV'de Beşiktaş muhabirliği ile başladı. 2002 yılında "Acun Firarda" adlı gezi-eğlence içerikli televizyon programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmaya başladı. Programda Acun Ilıcalı'ya kameraman Feridun, Çaykun Ertan ve Esat Yöntunç yardımcı olurken, Şebnem Schaefer'de programın moda bölümü için ekipte yer aldı. 2006 yılında program sona erdi. 2006 yılında "Acun Medya" adlı şirketi kurdu.

2004-2006 yılları arasında "Fear Factor" adlı korku-gerilim içerikli televizyon programının; 2007-2010 yılları arasında "Var mısın Yok musun" adlı yarışma içerikli televizyon programının; 2006 yılında "Survivor Türkiye" adlı yarışma içerikli televizyon programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı. 2007-2008 yılları arasında "Yoksa Rüya mı?" adlı aktüel içerikli televizyon programının; 2008-2014 yılları arasında "Söyle Söyleyebilirsen" adlı ses yarışması içerikli televizyon programının yapımcılığını yaptı.

2009 yılında "Devler Ligi" adlı futbol içerikli televizyon programının; 2009 yılında "Yetenek Sizsiniz Türkiye" adlı yetenek yarışması içerikli televizyon programının; 2010-2011 yılları arasında "Yok Böyle Dans" adlı dans yarışması içerikli televizyon programının; 2011 yılında; "O Ses Türkiye" adlı ses yarışması içerikli televizyon programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı.

Çalışanlarıyla birlikte "Acunn.com" adlı portal internet sitesini kurdu. 2013 yılında Show TV’den ayrılıp, Star TV'ye geçti. 2013 yılında; "3 Adam" adlı televizyon programının yapımcılığını yapmaya başladı, çalışanlarıyla beraber "Sekiz.com" adlı giyim içerikli İnternet sitesini kurdu, "MNG Shop" (yeni adıyla Shop90) adlı televizyon kanalına yüzde 40 ortak oldu ve Doğuş Yayın Grubu ortaklığında "Tv8" adlı televizyon kanalını yüzde 70 hissesini satın aldı. 

2014 yılında; Star TV'den ayrıldı ve "Ninja Warrior Türkiye", "Para Bende", "Hülya Avşar Show", "Arda'nın Mutfağı", "Aileler Yarışıyor", "Ver Fırına", "Kel Alaka", "Akademi", "Ütopya" adlı televizyon programlarının; 2015 yılında "Rising Star Türkiye", "İşte Benim Stilim" adlı televizyon programlarının yapımcılığını yaptı. 2016 yılında "İşte Benim Stilim Ünlüler" adlı yarışma programının yapımcılığını yapmaya başladı. 2008 yılında ilk kez Türkiye'de vergi rekortmenleri arasına girdi.

2011 yılında 2.836.191 gelir vergisi tahakkuk ederek, Türkiye'de gelir vergisi listesinde 62. oldu. Türkiye'de yer alan üniversiteler de ve Anadolu'nun farklı yerlerinde stand-up gösterileri yaptı.