Abd vizesi

Abd vizesi

ABD’ye seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport, Hizmet (Gri) Pasaport, Diplomatik (Siyah) Pasaport ve Hususi (Yeşil) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları seyahatlerini gerçekleştirmek için ABD Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunmak zorundadırlar.

ABD’ye seyahat etmek isteyen olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ABD Konsolosluğu’ndan randevu alarak yapacakları seyahatin amacı doğrultusunda vize başvurularını gerçekleştirmelidirler.

Giriş noktasında bulunan göçmenlik memuru, vize sahibinin ABD’ye giriş yapmaya uygun olup olmadığını değerlendirir ve girişle ilgili son kararı verir.

ABD’de “Göçmen olmayan vizeler” ve “Göçmen vizeler” olmak üzere iki vize türü uygulaması mevcuttur.

-Göçmen olmayan vizeler, ABD’ye ziyaret, eğitim veya çalışma gibi amaçlar ile geçici olarak yapılan seyahatleri kapsamaktadır.

-Göçmen vizeler, Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışmak ya da yalnızca süresiz olarak yaşamak için gitmek isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür.

Amerika Konsolosluğu Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

ABD’ye seyahat etmek isteyen kişiler, başvurularını önceden randevu almak kaydıyla ABD Konsolosluğu’na ve ABD Büyükelçiliği’ne yapabilirler

ABD’ye seyahat etmek isteyen kişiler, vize işlemlerinin konsolosluğun resmi tatil vb. bazı sebeplerden dolayı uzayabileceğini göz önünde bulundurularak başvurularını seyahat tarihinden 6-8 hafta önce yapmalıdır.

ABD Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunan kişiler kişisel bilgilerini ve vize evraklarını eksiksiz olarak ibraz etmelidir. ABD Konsolosluğu, vizenin değerlendirilmesi ve karar verme aşamasında, gerekli gördüğü takdirde ek evrak talebinde bulunabilmektedir.

Amerika Göçmen Vize Kategorileri Nedir?

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler

Nişanlılık Vizesi

İşveren Dayanaklı Göçmen Vizesi

Yeşil Kart

Geri Dönen Yerleşik Yabancı Müracaatları

Amerika Vize Randevusunu Nasıl Alırım?

Amerika vize randevusu 8 hafta öncesinden alınabilir. Amerika vize Randevu tarihleri Amerika Konsolosluğunun yoğunluğuna göre verilmektedir. ABD Turistik Vize, ABD Ticari Vize, ABD Öğrenci Vizesi, ABD Tedavi Amaçlı Vize ve ABD Transit Vize gibi göçmen olmayan tüm Amerika vize tipleri için Ankara’da Amerikan Büyükelçiliğinden, İstanbul’da ise Amerikan Başkonsolosluğundan randevu almalısınız. Amerika vize kategorisine göre hazırlamanız gereken evrak listesi değişmektedir, her vize türü için parmak izi prosedürü uygulanmaktadır. Anne veya babasından biri geçerli bir Amerikan pasaportuna sahip olan 14 yaş altı çocuklar ve daha önceden Amerika vizesi almış 80 yaş üstü başvuru sahipleri vize mülakattan muaf tutulmuşlardır.

Vize Türlerine Göre Amerika Vize Ücretleri

Amerika Konsolosluğu kararınca belirlemiş olduğu Amerika vize fiyatları güncellenebilmesi sebebiyle başvuru işlemleri öncesinde konsolosluk aracılığı ile teyit edilmelidir. Amerika vize başvurusunun konsolosluk tarafından Amerike vize reddi kararı ile sonuçlanması halinde başvuru aşamasında ödenen vize ücreti iade edilmemektedir. Güncel vize ücret detayına ulaşmak Amerika vize başvurusu işlemleri sırasında herhangi bir sorun yaşamamak adına önem arz etmektedir. Amerika Konsolosluğu tarafından son belirlenen güncel vize ücretleri aşağıda sıralandığı gibidir.

(B) Ziyaretçi Vizesi: İş, Turizm, Tıbbi Tedavi, (C) ABD'den transit geçiş, Amerika Transit Vize, (D) Mürettebat Vizesi, (F) Amerika F1 vizesi, Akademik Öğrenci, (M) Mesleki / Akademik Olmayan Öğrenci, (I) Basın Mensubu veya Gazeteci Vizesi, (J) Değişim Programı, (TD/TN) NAFTA Vizeleri, (T) İnsan Kaçakçılığı Mağduru, (U) Suç Faaliyeti Mağduru Vizeleri için konsolosluk harç bedeli 160 USD olarak belirlenmiştir.

(H) Geçici İşçi / Çalışan veya Stajyerler, (O) Olağanüstü Yetenekleri Olan Kişiler, (P) Sporcular, Sanatçılar ve Göstericiler, (Q) Uluslararası Kültürel Değişim Programı, (R) Dini Görevli, (L) Şirket İçi Transfer vize türleri dahilinde Amerika sınırları içerisine seyahat edecek kişilerin ödemesi gereken Amerika vize bedeli 190 USD olarak belirlenmiştir.

(E1) Anlaşmalı Tüccar, (E2) Anlaşmalı Yatırımcı, (E3) Avustralyalı Özel İşçi vize türlerinden birine sahip olarak ABD seyahatini gerçekleştirecek kişilerin ödemesi gereken konsolosluk harç bedeli 205 USD olarak belirlenmiştir.

(K) ABD Vatandaşı Nişanlısı veya Eşi vize türü sahibi olarak Amerika seyahatini gerçekleştirecek vatandaşların başvuru aşamasında ödemesi gereken konsolosluk harç bedeli 265 USD olarak belirlenmiştir.

Söz konusu ücretlerin gerekli tarihleri içerisinde işlemlerin yapıldığında resmi kurumlardan kontrol edilmesi gerekmektedir.