Yunan unsurları tarafından geri itilen düzensiz göçmenler kurtaıldı

göçmen Gündem haberleri İzmir Muğla
Yunan unsurları tarafından geri itilen düzensiz göçmenler kurtaıldı

İzmir'in Çeşme, Menderes ve Selçuk ilçeleri açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen ve motor arızası nedeniyle yardım talebinde bulunan 113 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Çeşme ve Menderes ilçeleri açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik botları sevk edildi.

Ekipler, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen lastik botlardaki 77 düzensiz göçmeni kurtardı.

Selçuk ilçesi açıklarında da düzensiz göçmenlerin olduğu lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklendiği ve yardım talebinde bulunulduğu bilgisi üzerine bölge ekipler yönlendirildi.

Sahil Güvenlik ekiplerince 36 düzensiz göçmen kurtarılarak karaya çıkarıldı.

Düzensiz göçmenler işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

MARMARİS’TE 47 DÜZENSİZ GÖÇMEN KURTARILDI

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen 47 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Marmaris ilçesi açıklarında lastik bot içinde çok sayıda düzensiz göçmen tespit edildi. Bölgeye Sahil Güvenlik kurtarma botu gönderilirken, Yunanistan Sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına lastik bot içinde geri itilen ve açık denizde sürüklenen 47 düzensiz göçmen kurtarıldı. Kurtarılan 47 düzensiz göçmen işlemlerinin ardından Ula Geri Gönderme Merkezine teslim edildiler.

FETHİYE KIZIL ADA’DA 22 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yasadışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan 22 düzensiz göçmen yakalandı.

Sahil Güvenlik ekipleri, Fethiye ilçesi Kızıl Ada üzerinde bir grup düzensiz göçmen tespit etti. Görevlendirilen sahil güvenlik botları tarafından Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ada üzerindeki 22 düzensiz göçmen yakalandı.

 

İzmir muğla Marmaris