YÖK Başkanı Özvar'dan 'baraj puan' açıklaması

YÖK Başkanı Özvar'dan 'baraj puan' açıklaması

YÖK Başkanı Erol Özvar'dan 'baraj puan' açıklaması geldi. Özvar, "2021-YKS sonuçlarını değerlendirerek en verimli şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla merkezi ve ek yerleştirme işlemleri sonucunda boş kalan kontenjanlar için 'ikinci ek yerleştirme' yapılmasını kararlaştırdık" dedi

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından baraj puanını geçemeyen öğrenciler, baraj puanının düşürülmesini talep ediyordu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dün yaptığı açıklamada, genel başarının düşük olduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) baraj puanlarında düzeltmeye gidilmesini önermişti. Öneri sonrası harekete geçen Yükseköğretim Kurulu (YÖK), konuyla ilgili çalışmasını bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunmuştu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021 YKS (TYT, AYT, YDT) baraj puanının düştüğünü açıkladı.

YÖK BAŞKANI'NDAN 'BARAJ PUANI' AÇIKLAMASI 

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda(YKS) baraj puanının düşürülmesine ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulundu.

"BOŞ KALAN KONTENJANLAR İÇİN “İKİNCİ EK YERLEŞTİRME” YAPILMASINI KARARLAŞTIRDIK"

Özvar, "YÖK olarak, 2021-YKS sonuçlarını değerlendirerek yükseköğretim kurumlarımızın mevcut kapasitelerinin en verimli şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla merkezi ve ek yerleştirme işlemleri sonucunda boş kalan kontenjanlar için “ikinci ek yerleştirme” yapılmasını kararlaştırdık. 'Merkezi ve ek yerleştirme' işlemlerindeki baraj puanlarında herhangi bir değişikliğe gitmeyerek, boş kalan kontenjanlar için yapılacak ikinci ek yerleştirme işlemleri esnasında TYT puanı 140, AYT/YDT puanı 170 ve üzerinde olan adaylar için tercihte bulunma imkanı tanıdık. İkinci ek yerleştirme işlemleri sürecinde TYT puanı 140 ve üzerinde olan adaylar ‘önlisans programlarında, AYT/YDT Puanı 170 ve üzerinde olan adaylar 'lisans programlarında' boş kalan kontenjanlara tercihte bulunabilecekler. Kararımız adaylarımız açısından hayırlı olsun" dedi.

Ayrıca konuya ilişkin YÖK'ten yapılan açıklamada ise Yükseköğretim Kurulu'nca 2021-YKS sonuçlarının etraflıca değerlendirildiği, küresel çapta devam eden Covid-19 salgınının Türkiye'deki eğitim ve öğretim alanındaki olumsuz etkileri de dikkate alınarak yükseköğretim kurumlarının mevcut kapasitelerinin en verimli şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla bu kararın alındığı vurgulandı​.

Kaynak: DHA

YÖK YÖK Erol Özvar son dakika son dakika haber cumhurbaşkanı erdoğan YKS barajı İlave ek yerleştirmede baraj puanı TYT AYT YDT Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan