Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: YKS barajı düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: YKS barajı düştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YKS'de baraj puanlarını düşürüldüğünü duyurdu. Ek yerleştirme için baraj puanı TYT'de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacak.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2021 YKS'nin Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testi'nde (AYT) uygulanan baraj puanının düşürülmesi için harekete geçmişti.

Çalışma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, beklenen açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı.

YÖK'ün 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırdığını anlatan Erdoğan, "Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerinmi de kullandı. 

Mevcut hesaplamada baraj puan TYT için 150, AYT için 180 olarak uygulanıyordu. 

Yetkililer, salgın nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesi ve öğrencilerin uzaktan eğitim döneminde sınava iyi hazırlanamamaları nedeniyle üniversite sınavında başarı ortalamasının düştüğünü bildirmişti.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber cumhurbaşkanı erdoğan YKS barajı İlave ek yerleştirmede baraj puanı TYT AYT YDT Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan