Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok kentte eğitime ara verildi

Yozgat Hakkari samsun Muş kar yağışı Gündem haberleri Bartın Erzurum Zonguldak Balıkesir Bitlis Ordu Trabzon Bayburt Kayseri Giresun
Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok kentte eğitime ara verildi

Yurdun birçok bölgesinde yoğun kar yağışı etkili oluyor. Hayatı olumsuz etkileyen yağış, eğitim ve öğretime de engel oldu. Birçok kentte okullar tatil edildi. İşte eğitime ara verilen iller...

YOZGAT

Yozgat Valiliği'nden yapılan açıklamada, 'İlimizde etkili olması beklenen kar yağışının oluşturacağı olumsuz koşullar ve olası buzlanma tehlikesi nedeniyle 11 Mart Cuma günü ilimiz genelinde eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir' denildi.

Açıklamada ayrıca, engelli, hamile ve 60 yaş üstü kamu çalışanlarının idari izinli sayılacağı belirtildi.

HAKKARİ

Hakkari’de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle 11 Mart Cuma günü Hakkari merkez ve Yüksekova ilçesinde okulların tamamında eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurumlarındaki engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

SAMSUN

Samsun'da il genelinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde olumsuz hava koşullarının etkili olduğu belirtildi.

MUŞ

 Valilikten yapılan açıklamada, kentte olumsuz hava koşullarının etkili olduğu belirtildi.

Vatandaşların sis, çiğ ve don olayına karşı uyarıldığı açıklamada, İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince bugün il genelinde, eğitime ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurumlarındaki engelli ile hamile personelin idari izinli sayılacağı da kaydedildi.

IĞDIR

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölgede dün etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimli bölgelerde yolların ulaşıma kapandığı, ayrıca buzlanma yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, bu nedenlerle Aşağı Civanlı, Yukarı Civanlı, Osmanköy, Sarıbulak, Abbasgöl ve Katırlı köylerinde eğitime bugün ara verildiği kaydedildi.

ERZİNCAN

Erzincan'ın Çayırlı ilçesindeki tüm okullarda, Kemah, Kemaliye, İliç, Refahiye, Üzümlü, Tercan ve Otlukbeli ilçelerinde de taşımalı eğitime bugün ara verildi.

AKSARAY

Kentte dün gece başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Sultanhanı, Eskil ve Ağaçören ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime bugün ara verildi. Engelli ve hamile kamu kurumu çalışanları da idari izinli sayılacak.

BARTIN

Bartın Valiliğince, beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle 11 Mart 2022 Cuma günü ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği duyuruldu.

Yapılan açıklamada, 'Güncellenen meteorolojik tahminlere göre; gece boyunca kar yağışı beklentisi ile ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olay tehlikesi nedeniyle; İllimiz genelinde tüm resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları, halk eğitim merkezleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarında eğitim-öğretim faaliyetlerine 11 Mart 2022 Cuma günü 1 gün süreyle ara verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile olan kamu çalışanlarımızın 11.03.2022 tarihinde (1) gün süreyle idari izinli sayılmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur' denildi.

AĞRI

Ağrı'nın Tutak ilçesinde tüm okullar, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün tatil edildi.

ERZURUM

Kar ve tipinin aralıklarla etkili olduğu Hınıs'ta tüm okullarda eğitim ve öğretime, Karayazı ilçesinde ise taşımalı eğitime bugün ara verildi.

BİTLİS

Bitlis merkez ve köylerinde kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime 11 Mart Cuma günü ara verildi.

ZONGULDAK

Zonguldak Valiliği, kuvvetli kar yağışı beklentisi nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Açıklamada, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da 11 Mart Cuma günü idari izinli sayılacağı aktarıldı.

BALIKESİR

Balıkesir'in Altıeylül, Karesi, Dursunbey, İvrindi, Kepsut ve Savaştepe, Balya, Bandırma, Manyas, Susurluk, Erdek, Gönen ve Marmara ilçelerinde eğitime ara verildi.

ORDU

Valilikten yapılan yazılı açıklamada yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 14 ilçenin tamamında, 4 ilçede ise kısmi olarak eğitime ara verildiği bildirildi. Yapılan açıklamada, 'Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Ulubey ilçelerimizdeki okulların tamamında, Perşembe ilçemizde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçemizde kırsal mahallelerdeki okullar ile ilçe genelinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime bir gün ara verilmiştir'

TRABZON

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları dolayısıyla Şalpazarı ve Tonya ilçelerindeki tüm okullarda eğitime, Ortahisar ve Köprübaşı ilçelerinde de taşımalı eğitime bugün ara verildiği belirtildi.

Akçaabat ilçesinde yüksek mahallelerde bulunan ilk ve ortaokullar ile 5 okul, Araklı ilçesindeki 4 okul, Maçka ilçesindeki 3 okul, Yomra ilçesindeki 4 okul, Sürmene ilçesindeki 2 okulda da eğitime ara verildiği aktarılan açıklamada, Sürmene ve Yomra ilçelerindeki bazı okullardaki taşımalı eğitime de ara verildiği kaydedildi.

BAYBURT

Bayburt’ta devam eden kar yağışı dolayısıyla okullar tatil edildi. 

Valilikten yapılan açıklamada, 'İlimiz genelinde etkili olan kuvvetli kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek adına 11.03.2022 cuma günü Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel tüm kademeler ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri’nde eğitim öğretim faaliyetlerine 1 gün süreyle ara verilmiştir. Belirtilen tarihte kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile kamu personeli de bu kapsamda idari izinli sayılacaktır.' denildi.

KAYSERİ

Kentte gece saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Çok sayıda mahalle yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı, 230 santimetreye ulaştı. Yağış nedeniyle kent genelinde eğitim ve öğretime bugün ara verildi. 

GİRESUN

Valilikten alınan bilgiye göre, dün gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle Şebinkarahisar ve Çamoluk ilçelerinde yüz yüze eğitime bugün ara verildi.

Dereli ilçesinde anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda yüz yüze eğitime ara verilirken liselerde ise eğitime devam ediliyor.

Bulancak, Piraziz ve Doğankent ilçelerindeki köy okullarında eğitime ara verildi.

Bulancak, Piraziz, Doğankent, Alucra ve Güce ilçelerindeki taşımalı eğitime de ara verilmesi kararlaştırıldı.

ARDAHAN

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 'İki gündür etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle bugün öğleden sonra taşımalı eğitime ara verildi' denildi.

 

Yozgat Hakkari Muş Samsun okul tatil kar tatil Iğdır Erzincan Aksaray Bartın ağrı Erzurum Giresun Kayseri Bayburt Trabzon Ordu Balıkesir zonguldak Bitlis