YKS 2020 Sayısal Türkiye Birincisi Esad Yusuf Atik'in Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşma

YKS 2020 Türkiye Sayısal Birincisi olan Esad Yusuf Atik'in Kabataş Erkek Lisesi'nden temsilci olarak gittiği ve Avrupa Parlamentosu milletvekillerinin alkışladığı konuşması ortaya çıktı

2.4 milyondan fazla öğrencinin girdiği YKS 2020'de sayısal bölümde tam puan alarak birinciliğe uzanan Esad Yusuf Atik'in 2019 yılının mayıs ayında öğrencisi olduğu Kabataş Erkek Lisesi'yle gittiği Avrupa Parlamentosu'nda bir konuşma yaptığı ve Avrupa Parlamentosu milletvekillerinin konuşmayı alkışladığı görüntüler ortaya çıktı. Gençlerin gelecekte aktif rol almasının gerekliliği üzerine yaptığı konuşmada Atik'in akıcı İngilizcesi de dikkat çekti.

 

Fransa'daki Avrupa Parlamentosunda gerçekleştirilen Euroscola programının 2019'daki son oturumunun özel konuğu Kabataş Erkek Lisesi oldu. Lisenin öğrencileri İrem Nur Efe ve Esad Yusuf Atik, parlamentoda 24 öğrencinin katıldığı programda Küresel Isınma, Avrupa'nın Geleceği, Göçmenlik Sorunu, Genç İşsizlik Oranları, İnsan Hakları gibi konuları tartıştı. Oturuma 20'yi aşkın Avrupa ülkesinden katılım oldu.