Yeniden Refah Partisi'nden öneri: ABD ve İsrail ile ilişkiler gözden geçirilsin

Yeniden Refah Partisi İsrail ABD Türk Savunma Sanayii Gündem haberleri
Yeniden Refah Partisi'nden öneri: ABD ve İsrail ile ilişkiler gözden geçirilsin

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Bekin, ABD ve İsrail ile ilişkilerin gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyerek "Amerika ve Batı'ya olan bağımlılığın azaltılması adına milli seferberlik ilan edilmesi, Türkiye'nin geleceğine yönelik büyük adım olacaktır." ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, ABD ve İsrail ile ilişkilerin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Bekin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının sürdüğünü hatırlattı.

İsrail'in, Filistinlilerin hareket alanlarını daralttığını vurgulayan Bekin, daha önce "himayeci siyaset" anlayışıyla Filistinlilerle dayanışma içerisinde olan Müslüman ülkelerin, İsrail ile olan siyasi yakınlaşmaları önceleyerek, Gazze'deki gelişmelerle ilgili temkinli adımlar atmaya çalıştığını savundu.

Bekin, son yıllarda İsrail ile ilişkileri geliştirme yönünde büyük adımlar atan bazı Orta Doğu ülkelerinin yöneticilerinin Filistin konusunda küçük ve muğlak adımları tercih ettiğini ifade etti.

Türkiye'nin net tavır ortaya koyarak ABD ve İsrail ile ilişkilerini gözden geçirmesini isteyen Bekin, "Silah, savunma sanayisinin bir an önce harekete geçirilmesi, Amerika ve Batı'ya olan bağımlılığın azaltılması adına milli seferberlik ilan edilmesi, Türkiye'nin geleceğine yönelik büyük adım olacaktır." dedi.

SUAT KILIÇ: HİTLER'İN SOYKIRIMINDAN DAHA BÜYÜK BİR SOYKIRIM

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, 7 Kasımda Genel Başkan Fatih Erbakan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından kritik açıklamalarda bulundu. 

Suat Kılıç, açıklamasında, Gazze'de insanlık ölmeye devam ettiğini söyleyerek, “Tarih ve insanlık 2’nci Dünya Savaşı yıllarından bu yana daha acımasız, daha ahlaksız bir soykırıma tanıklık etmedi. Hitler toplama kamplarına götürüp katlediyordu, Netanyahu havadan bombalıyor, mülteci kamplarında toplananları bombalıyor. Hitler'in soykırımından daha büyük bir soykırımı bugün Netanyahu, Gazze'de icra ve ifa ediyor. Netanyahu doğrudan mülteci kamplarını bombalıyor. Netanyahu ambulans konvoylarının bombalıyor. İçinde canlı insanlar olduğunu bile bile yaralıların, hastanelere taşıma çabası olduğunu bile bile ambulans konvoylarını bombalıyor. Bebekleri, çocukları, kadınları, hedef gözeterek katlediyor. Ve bu durum karşılığında dünya sessiz, seyrediyor. Arap Ligi sessiz, seyrediyor. İslam İş birliği Teşkilatı sessiz, seyrediyor. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Örgütleri sessiz, seyrediyoruz ve burada maalesef bizler de sesimiz var, sözümüz var ama eylemimiz yok bir şekilde seyretmeye devam ediyoruz. Gözler bugün olduğu kadar tarihin hiçbir döneminde kana, acıya tanıklık etmediği ve maalesef gözlerden bu görüntüler silinmeyecek” diye konuştu.

 

Kaynak: AA