Yeni trend gıdı ve burun, erkekler estetik kuyruğunda

Gündem haberleri Yaşam Haberleri Sağlık Sağlık Haberleri ÖZEL HABERLER Kadın erkek ilişkileri Bilim Haberleri Türkiye
Yeni trend gıdı ve burun, erkekler estetik kuyruğunda

Son zamanlarda erkekler de kadınlar kadar sık estetik yaptırmaya başladı. En popüler uygulamalar arasında ise gıdı ve burun ameliyatları yer alıyor. Gıdı operasyonu olanlar aynı gün taburcu olurken; doktorlar ise "Erkekler de artık estetikli" diyor.

Son zamanlarda erkekler arasında estetik işlemler trend halini aldı. Erkek arasında en popüler işlemler ise gıdı ve burun operasyonları. Estetik kaygı taşıyan erkekler tıpkı kadınlar gibi güzellik merkezlerinin yolunu tutarken, kusursuz görünmek istiyorlar. Güzellik uzmanları ise sadece kadınların değil, erkeklerin de en ufak kusuru kabul etmediğinin altını çiziyor. Yeni trend hakkında bilgi veren Estetik Plastik Cerrah Op. Dr. Ebru Şen ise geliştirilen modern yöntemler sayesinde 'gıdı liposuction' adı verilen operasyonların artık daha güvenli bir şekilde gerçekleştirildiği bilgisini paylaşıyor. Söz konusu operasyonların, kadınlar kadar erkek hastalar tarafından da tercih edildiğini dile getiren Op. Dr. Şen, yeni teknikler ve iyileştirilmiş prosedürler sayesinde hastaların daha kısa sürede toparlandığını, operasyon sonrası memnuniyet oranlarının arttığını dile getiriyor.  

Yeni trend gıdı ve burun, erkekler estetik kuyruğunda - Resim : 1
Erkekler arasında burun operasyonları oldukça popüler.

AYNI GÜN TABURCU

“Yeni yöntemlerle, gıdı liposuction operasyonları artık çok daha konforlu” diyen Op. Dr. Şen, şu bilgileri aktarıyor: "Gıdı bölgesindeki yağların alınması işlemi, genellikle lokal anestezi altında gerçekleştiriliyor ve hastalar aynı gün içinde taburcu edilebiliyor. Operasyon sonrası hafif şişlik ve morluklar normaldir ve genellikle birkaç gün içinde azalır. İyileşme süreci kişiden kişiye değişiklik gösterse de, çoğu hasta birkaç gün içinde hayatlarına dönebiliyor."

Op. Dr. Şen, gıdı 'liposuction'ın yağ hücrelerinin kalıcı olarak çıkarıldığını ve sağlıklı bir yaşam tarzı ile desteklendiğinde, elde edilen sonuçların uzun süreli olabileceğini de vurguluyor: "Erkek hastaların estetik beklentileri, ihtiyaçlarına göre kullanılan teknikler gıdı estetiğini kolaylaştırıyor."

BURUN AMELİYATLARI ARTTI

Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Fikret Kasapoğlu ise estetiğin hem kadın hem de erkeklerin hayatında önemli rol oynadığını ifade ediyor. Araştırmaların en çok burun estetiği yapıldığını doğruladığını anlatan Kasapoğlu, "Estetik burun ameliyatları, Türk halkı tarafından burun küçültme ameliyatı olarak bilinse de, aslında yüzün karakterini yeniden belirleyen ve kimi zaman sadece küçük değişiklikler ile kişinin yüz ifadesinde pozitif etkiler oluşturan bir operasyon" diyor.

Yeni trend gıdı ve burun, erkekler estetik kuyruğunda - Resim : 2
Estetik yaptırmak kişinin özgüveninin artmasını da sağlıyor. 

16 YAŞ DETAYI

Kasapoğlu, uyarılarının devamında ise şöyle konuşuyor: "Burun estetik ameliyatı yüz gelişimi tamamlandıktan sonra yapılabilir. Bu sınır genç kızlarda 16-17 yaş, erkeklerde ise 17-18 yaş olarak tanımlanabilir. Ancak ciddi fonksiyonel sıkıntısı olanlarda burun tıkanıklığının yüz gelişiminde oluşturacağı kalıcı etkileri engellemek amacıyla daha erken yaşlarda, burun büyüme noktalarına zarar verilmeden de ameliyat yapılabilmesi mümkündür. İster genetik sebeplerden, isterse sonradan oluşan travmalara bağlı olsun eğer burnunuzda yüz hatlarınıza uymayan bir şekil bozukluğu olduğunu düşünüyorsanız bunun burun estetiği ameliyatı ile düzeltilebileceğinin mümkün olduğunu bilmelisiniz."

[email protected]

Kaynak: Web Özel