Yeni İsveç Başbakanı gelecek hafta Ankara'da olacak

İsveç NATO Mevlüt Çavuşoğlu Finlandiya
Yeni İsveç Başbakanı gelecek hafta Ankara'da olacak

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak basın açıklamasında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni İsveç Başbakanının gelecek hafta Ankara'ya geleceğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile ortak basın açıklamasında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yeni İsveç Başbakanının gelecek hafta Ankara'ya geleceğini söyledi.

"NATO KONUSUNU KENDİSİ İLE GÖRÜŞECEĞİZ"

Ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle gündemde olduğunu belirterek "Malumunuz Madrid’de üçlü bir mutabakat zaptı imzalanmıştı.

Her iki ülke bakanları bu muhataraya bağlılıklarını dile getiriliyor. Esas olan bu muhtıralarda olan maddelerin uygulanması. İsveç'te kurulan yeni hükümetin daha kararlı olduğunu görüyoruz. Yeni İsveç Başbakanı, cumhurbaşkanımızın davetlisi olarak gelecek hafta Ankara'ya geliyor. Bu konuları kendileriyle ile görüşme imkânınız olacak. Ayrıca üç ülke arasında kurulan uzmanlar düzeyinde bir mekanizma vardı.

İlk toplantı Helsinki’de gerçekleşmişti. Bir sonraki toplantı Stockholm’da gerçekleşecek. O toplantıda da atılan ve atılacak adımları gözden geçirme bakımından faydalı olacağını düşünüyorum " dedi. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

İsveç Başbakanı NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu