Yeni anayasa, beklentiler ve Alevilik: Alevi derneklerinden ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gündem haberleri anayasa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Şahkulu Dergahını ziyaret edecek, Erdoğan'ın bu ziyareti öncesi Alevi derneklerinden açıklama geldi. Alevi dernekleri, polemik istemediklerini ve haklarını istediklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Şahkulu Dergahını ziyaret edecek.  Ziyaret öncesi Alevi dernekleri 'İnançların özgürleşmesi yönünde adımlar atılmasını istiyoruz' açıklamasını yaptı.

''Toplumun bütün kesimleri açısından hak ve özgürlüklere dair talepleri önemsediğimizi ve desteklediğimizi belirterek, Alevilerin eşit yurttaşlık mücadelesinin ve Cemevlerinin ibadethane olarak tanınmasının anayasal güvence altına alınmasını açıkça bir kez daha talep ediyoruz. Ayrıca zorunlu din dersleri uygulamasının müfredattan acilen çıkartılmasını ve Diyanet İşleri Başkanlığının lağvedilerek inançların özgürleşmesi yönünde adım atılmasını talep ediyoruz.''

Cuma günü yapılacak ziyaret sonrası bu taleplerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, anayasal ve yasal düzenlemelerle açıkça beyan edilmesi gerektiği vurgulandı.

 

Kaynak: Haber Global TV

alevi dernekleri yeni anayasa cumhurbaşkanı erdoğan