Yazar Alev Alatlı'ya veda! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alev Alatlı ablamız, yol arkadaşımızdı

HaberGlobal.com.tr
Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden yazar Alev Alatlı için Eyüpsultan'da düzenlenen cenaze törenine katıldı. Erdoğan, "Bizimle birlikte yol arkadaşlığını yapan bir ablamızdı. Az önce hocamın da ifade ettiği gibi, o güzelliklere sahip bir abla, bir anneydi" dedi.

Çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden yazar Alev Alatlı son yolculuğuna uğurlandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da hayatını kaybeden yazar Alev Alatlı için Eyüpsultan'da düzenlenen cenaze törenine katıldı. 

Erdoğan, "Gerçekten şu anda ebediyete ablaların ablasını uğurluyoruz. Muhabbetinde hep şunu söylerdi. "Anneciğim", "ablacığım", hep bunları söylerdi. Böyle bir güzelliği vardı. Cumhurbaşkanlığı ödülü alan bir ablamızdı. Bizimle birlikte yol arkadaşlığını yapan bir ablamızdı. Az önce hocamın da ifade ettiği gibi, o güzelliklere sahip bir abla, bir anneydi. Rabbim mekanını cennet eylesin. Bizi inşallah cennetinde bir arada haşru cem eylesin. Ben tüm ailesine ne baş sağlığı dilerken toprak anamız evet ebediyete uğurlanıyor. O toprak ana olmayı sürekli bizlere de ifade ederdi. Geldik gidiyoruz. Şu anda ebediyete uğurladığımız Alev ablamızla da ebediyette Rabbim bizi haşru cem eylesin diliyorum" dedi. 

Alatlı'nın cenazesi Eyüp Sultan Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, Mihrişah Valide Sultan Haziresi'ne defnedildi. 

Alatlı, "Yaseminler Tüter mi, Hâlâ?", "İşkenceci", "O.K Musti Türkiye Tamamdır", "Schrödinger'in Kedisi"nin de aralarında olduğu çok sayıda esere imza attı.

Usta yazar, 2014'te edebiyat alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülünü aldı. Filistin davasının tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı ise 1986'da Tunus'ta sürgünde bulunan Yaser Arafat tarafından "Özgürlük Madalyası"yla onurlandırıldı.