Yayaların kullandığı asma köprü, su baskını nedeniyle çöktü

sağanak yağış Balıkesir hava durumu
Yayaların kullandığı asma köprü, su baskını nedeniyle çöktü

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yayaların kullandığı asma köprü, su baskına dayanamayarak çöktü.

Yurdun birçok yerinde etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

Balıkesir'de de sağanak yağışlar etkisini göstermeye devam ediyor. Kent genelinde etkili olan yağışlar nedeniyle su baskınları meydana geldi. Edremit ilçesinde yaşanan su baskını nedeniyle yayalar tarafından kullanılan asma köprü çöktü. 

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Zeytinli Çayı üzerinde yayaların kullandığı asma köprü, su taşkınına dayanamayarak yıkıldı.

Edinilen bilgiye göre, gece başlayıp sabah saatlerine kadar etkili olan sağanak nedeniyle Zeytinli Çayı ve Kızılkeçili Çayı'nın debileri arttı. İkizçay Mahallesi'nde yayaların kullandığı ve su taşkını nedeniyle sabah erken saatlerde kullanıma kapatılan asma köprü, akıntıya dayanamayıp çöktü.

Bölgede, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, Devlet Su İşleri (DSİ), Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi ekipleri çevredeki binalardan su tahliyesini sürdürüyor.

İSTANBUL VALİSİ GÜL: EVİNİ SU BASAN YA DA BASMA RİSKİ OLANLARI MİSAFİR EDECEĞİZ


İstanbul Valisi Davut Gül, kentte evini su basan ya da basma riski bulunanların 112 ve ya kaymakamlıklara başvurmaları halinde misafir edileceğini duyurdu.

İstanbul Valisi Davut Gül tarafından yapılan açıklamada, kent genelinde etkisini gösteren kuvvetli yağışlar nedeniyle evini su basan ya da basma tehlikesi olan İstanbulluların Valilikçe misafir edileceğini bildirdi. 

Yağmurun gece saatlerine kadar etkisini azaltarak devam etmesi bekleniyor. Sağanak yağış nedeniyle İstanbul'da trafik yoğunluğunun da mesai bitimi ile birlikte yüzde 90 seviyesine yükseldiği bildirildi. 

 

 

Kaynak: İHA