Yaptığı taklit ile kedilerden kurtulan kuşun görüntüleri izlenme rekoru kırdı

Viral videolar Kedi videoları Kuş videoları

Etrafı kedilerle çevrili olan kuş, yaptığı taklitle heykele dönüşüyor. Akılları karışan kediler avlayacakları kuşu işte böyle kaçırıyorlar...

Yaptığı taklit ile kedilerden kurtulan kuşun görüntüleri gündem oldu. Akıllı kuş heykel gibi hareketsiz kalması ile kedilerin aklını karıştırarak kurtuldu.

KEDİLER TAKLİT YAPAR MI?

Kediler genellikle çeşitli sesleri, hareketleri ve davranışları taklit edebilirler. Özellikle evcil kediler, sahiplerinin ses tonunu, gülüşünü veya bazı hareketlerini öğrenip taklit edebilirler. Bu genellikle kedilerin insanlarla kurdukları yakın ilişkilerin bir sonucu olarak ortaya çıkar.

Ancak, bu taklit yeteneği kediden kediye değişebilir. Kedilerin çeşitli sesleri taklit edebilme yetenekleri, onların iletişim kurma ve çevrelerine adapte olma becerilerini yansıtabilir.

Kedilerin taklit yapmasının altında yatan bir başka neden ise avlanma içgüdüleridir. Mesela avlanırken kuş ya da yılanlara has davranışlar sergileyebilirler.

KEDİLER HANGİ HAYVANLARLA İYİ ANLAŞIR

Kediler bağımsız olup kendi alanlarına düşkündür. Ancak belirli durumlarda diğer hayvanlarla da anlaşabilirler.

Kedilerin aynı evde büyümeleri halinde köpeklerle ve kuşlarla geçinebildikleri görülmüştür. Ancak rekabet de bu işin bir parçasıdır.

Ancak kedilerin doğasının dışına çıkıp başka hayvanlarla anlaşabilmesinde ana etken eğitimdir. Bir sokak kedisinden aynı davranış biçimi beklenemez.

 

Kaynak: Haber Global TV