Kelebekle kelebek olan kedi sosyal medyayı salladı

Viral videolar Kedi videoları

Yolda gördüğü kelebeği dikkatle inceleyen 'sarman' kedi bir süre sonra kelebekle oynamaya çalıştı. O görüntüler viral oldu.

Bir kelebekle oynamaya çalışan sevimli kedinin görüntüleri sosyal medyayı salladı.

Gördüğü kelebeği önce koklayıp inceleyen kedi daha sonra kelebekle oynamak istedi.

Kelebekle kelebek olan kedinin tüm çabalarına rağmen korkan kelebek olay yerinden uçarak uzaklaştı.

KEDİLER TAKLİT YAPAR MI?

Kediler genellikle çeşitli sesleri, hareketleri ve davranışları taklit edebilirler. Özellikle evcil kediler, sahiplerinin ses tonunu, gülüşünü veya bazı hareketlerini öğrenip taklit edebilirler. Bu genellikle kedilerin insanlarla kurdukları yakın ilişkilerin bir sonucu olarak ortaya çıkar.

Ancak, bu taklit yeteneği kediden kediye değişebilir. Kedilerin çeşitli sesleri taklit edebilme yetenekleri, onların iletişim kurma ve çevrelerine adapte olma becerilerini yansıtabilir.

Kedilerin taklit yapmasının altında yatan bir başka neden ise avlanma içgüdüleridir. Mesela avlanırken kuş ya da yılanlara has davranışlar sergileyebilirler.

KEDİLER HANGİ HAYVANLARLA İYİ ANLAŞIR

Kediler bağımsız olup kendi alanlarına düşkündür. Ancak belirli durumlarda diğer hayvanlarla da anlaşabilirler.

Kedilerin aynı evde büyümeleri halinde köpeklerle ve kuşlarla geçinebildikleri görülmüştür. Ancak rekabet de bu işin bir parçasıdır.

Ancak kedilerin doğasının dışına çıkıp başka hayvanlarla anlaşabilmesinde ana etken eğitimdir. Bir sokak kedisinden aynı davranış biçimi beklenemez.

 

Kaynak: Haber Global TV