Vekilliği düşürülen Enis Berberoğlu'dan CHP Genel Merkezi'nde açıklama

CHP'li Enis Berberoğlu, milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından CHP Genel Merkezi kürsüsünden açıklama yaptı. Berberoğlu, "Önümüzdeki günlerde kalan 18 aylık cezamı yatmak üzere cezaevine teslim olacağım" dedi.

Hakkındaki tezkerenin TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla birlikte milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu, kararı CHP Genel Merkezi'nde yaptığı açıklama ile değerlendirdi. Berberoğlu, "5 yıl belki siyaset yasağı uygulanacağı için karşınızda olamayabilirim ama bilin ki her zaman CHP'liyim, CHP'li kalacağım" dedi. 

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE CEZAEVİNE TESLİM OLACAĞIM"

Enis Berberoğlu'nun açıklamaları şöyle;  

"Ben İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu. Dakikalar önce TBMM'de milletvekilliğim düşürüldü ve kalan cezamın infazına devam edilmesi bir anlamda kararlaştırıldı. Önümüzdeki günlerde kalan 18 aylık cezamı yatmak üzere cezaevine teslim olacağım. Zaten çıktığım günden bu yana bu karar benim için sürpriz olmadı, şaşkınlık yaratmadı.

"DEMOKRASİ İÇİN BEDEL ÖDENECEKSE BU BEDELİ ÖNCE CHP'LİLER ÖDER"

Türkiye'de benim çıktığım günden bugüne demokrasi koşullarında bir düzelme yok. Dolayısıyla bana da isabet edecek demokrasi piyangosu beklemek safdillik olurdu. Gördüğünüz üzere bu açıklamayı CHP Genel Merkezi'nden yapıyorum. Zaten Genel Başkanımızın geçen hafta ifade ettiği üzere, demokrasi için bedel ödenecekse bu bedeli önce CHP'liler öder. Ben de bu bilinçteyim. Bu vicdan rahatlığım içinde Meclis'te yaptıklarım ya da yapamadıklarımdan dolayı hepinizden helallik istiyorum. 5 yıl belki siyaset yasağı uygulanacağı için karşınızda olamayabilirim ama bilin ki her zaman CHP'liyim, CHP'li kalacağım."

ENİS BERBEROĞLU KARARI

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, İstanbul'da yargılandığı davada, "siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası almıştı.

son dakika son dakika haber