Van'da peş peşe korkutan depremler!

Van Son depremler Deprem
Van'da peş peşe korkutan depremler!

Van'da art arda depremler meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Tuşba ilçesinde önce 3.8 ardından da 4.1 büyüklüğünde deprem oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 17.59'da Van merkezli 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliği ise 7 kilometre olarak açıklandı.

BİR KEZ DAHA SALLANDI

Tuşba ilçesinde meydana gelen  3.8 büyüklüğünde depremin ardından da 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Depremin derinliği ise 7.02 kilometre olarak açıklandı.

Van ve ilçelerinde art arda hissedilen depremler kısa süreli endişeye neden oldu. Vatandaşları tedirgin eden depremlerin ilk belirlemelere göre herhangi bir yıkıma yol açmadığı belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise Tuşba merkezli ilk depremi 3.8, ikinci depremi ise 4.3 olarak açıkladı. Her iki depremin derinliğini de 5.0 kilometre olarak duyurdu.

VAN VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Saat 18.00 sıralarında meydana gelen 3,8 ve 4,1 büyüklüğünde depremlerin ardından Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'den açıklama geldi.  Ekiplerin bölgede tarama çalışmalarına başladığını aktaran Bilmez, şunları kaydetti:

"Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi bölgesinde peş peşe 2 deprem meydana geldi. Aldığımız ilk bilgilerde herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Arama tarama çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlarımız panik olmasın, Valilik ve AFAD'ın açıklamalarına göre hareket etsin. Şu an için panik olacak bir durum yok."

Kaynak: Haber Global TV

Van AFAD deprem son depremler son dakika