Vahit Kirişci kimdir, kaç yaşında, nereli? Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin biyografisi

Bekir Pakdemirli Tarım ve Orman Bakanlığı
Vahit Kirişci kimdir, kaç yaşında, nereli? Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin biyografisi

Tarım ve Orman Bakanlığı'na atanan Vahit Kirişci, kariyeri ve biyografisi ile merak ediliyor. Görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığı'na Vahit Kirişci'nin getirildiği Resmi Gazete'de yayınlandı. Peki, Vahit Kirişci kimdir, kaç yaşında nereli?

Vahit Kirişci'nin hayatı atama kararının ardından gündeme geldi. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığı'na Vahit Kirişci atandı. Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ve Başkanvekilliği, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı yapan Vahit Kirişci 2001'de profesör oldu. 22. Dönem Adana Milletvekilliği görevinde de bulunan Kirişci, Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu.

VAHİT KİRİŞÇİ KİMDİR?

Vahit Kirişci 4 Aralık 1960 tarihinde Kahramanmaraş'ta dünyaya gelmiştir. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni tamamlamıştır. Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını ise İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı.

vahit kirişçi

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalışma hayatında bulundu. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak dersler verdi. 1995 tarihinde doçent, 2001 yılında profesör oldu. 16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplamda 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın sahibidir. Pek çok sivil toplum kuruluşunda da yönetici olarak görevlerde bulunmuştur.

22. Dönem Adana Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu ve Başkanvekilliği görevinde bulundu. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 23. Dönem'de aynı Komisyon'un Başkanlığına yeniden seçildi. İngilizce bilen yeni Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, evli ve 3 çocuk babası.

Vahit Kirişci kimdir Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli