Usta aşçıların sır gibi sakladığı yöntem açığa çıktı! Tenceredeki süt taşmasın istiyorsanız hemen deneyin
Mutfaklarda yapılan bazı hatalar yemeklerin taşmasına neden olabilir. Yemeğin altını açık unutmak, kapağının uzun süre kapalı kalması ve bu gibi nedenler ile özellikle süt taşması sıklıkla yaşanır. Ancak usta aşçıların gizli yöntemi açığa çıktı.
Yayınlanma:
Son Güncelleme
Tencerede ve cezvede kaynatılan sütün taşmaması için uygulanan en bilindik yöntem tencerenin üzerine bir tahta kaşık koymaktır. Tencere kapağına konulan tahta kaşık sütün taşmasını engelleyerek uzun süre kaynatmanıza imkan tanıyacaktır. Kaşık tencerenin kapak kısmında durduğu sürece sütü taşımadığını görebilirsiniz.
Aynı zamanda alternatif bir yöntem olarak dilerseniz bir kağıda sıvı yağ döküp kağıdın yağlı kısmını tencerenin ağız kısmına sürebilirsiniz. Yuvarlak bir çizgi çeker gibi sıvı yağı tencerenin ağız kısmını kullanabilirsiniz.