Usta aşçıların kullandığı tane tane pirinç pilavının sırrı açığa çıktı! Meğer tavaya sadece bir kaşık eklemek yetiyormuş
Pirinç pilavı hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Pilavın tane tane olması sağlamak için kullanılan püf noktaları öğrendiğinizde çok daha lezzetli ve kıvamında pirinç pilavı hazırlayabilirsiniz. Bu altın tüyo ile herkes pilavınıza hayran olacak.
Pirinç pilavı hazırlarken dikkat edilmesi gereken birden fazla püf nokta bulunuyor. Pilavın çok daha lezzetli ve tane tane pişmesini sağlayan bu püf noktalardan biri olan bu doğal yöntem aynı zamanda pirinç tanelerini parlatıyor.
Pirinç pilavının lapa hale gelmesine neden olan şey içerdiği nişastadır. Bu nedenle pirinç pilavı hazırlarken öncesinde sıcak suda bekletmek önemlidir. Pirinç pilavını suda 15-20 dakika kadar beklettiğinizde içerisindeki tüm nişastayı atacaktır.
Bunun yanı sıra pilavı pişirirken de bazı püf noktalardan yardım alabilirsiniz. Pirinç pilavını hazırlayacağınız zaman pirinçleri tavaya koyduğunuzda üzerine su ile birlikte bir yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu ilave edin. Limon suyu eklediğinizde pilavınız hem daha lezzetli hem daha parlak olacak.