Ümit Özdağ'dan Meral Akşener'e çağrı: "Bizimle birlikte Mansur Yavaş'ın adaylığını destekleyin"

Zafer Partisi Ümit Özdağ Meral Akşener İYİ Parti Mansur Yavaş

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e cumhurbaşkanı adaylığı konusunda çağrıda bulunarak, "Bizimle birlikte Mansur Yavaş'ın adaylığını destekleyin" ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Haziran 2023'te yapılacak seçimde Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adayı olması konusunda ısrarlarını sürdürüyor.

Özdağ, sosyal medya hesabından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e şu sözlerle çağrıda bulundu:

"Değerli yurttaşlarım, Türkiye çok zor bir süreçten geçiyor. Bu zor süreci daha kolay aşabilmek, Erdoğan'ın 20 seneden beri çok kötü bir şekilde yönettiği ve artık ağır bir şekilde hırpalamış olduğu devlet yapımızı, milli birlik yapımızı ve ekonomimizi yoluna koyabilmek ve sayıları 10 milyonu aşan sığınmacı ve kaçakları ülkelerine yollayabilmek için bir değişimin şart olduğunu herkes görüyor. Ancak bu değişimin gerçekleşebilmesi önümüzdeki seçimlere, Erdoğan'ın kaybetmesine bağlı.

Bütün araştırmalar gösteriyor ki bugün bu seçimi Erdoğan karşısında birinci turda hiçbir itiraza mahal bırakmayacak şekilde kazanabilecek tek bir aday var; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş.

Ben Zafer Partisi Genel Başkanı olarak 6 Nisan'da bir çağrıda bulunarak Mansur Yavaş'ın Cumhuriyet Halk Partisi tarafından aday gösterilmesini arzu ettiğimizi ifade ettim ve Mansur Bey'i de göreve davet ettim. Bugün 31 Mayıs ve 7 hafta geçti. Bu arada sayın Meral Akşener'e de bir çağrıda bulundum Twitter üzerinden, Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki Mansur Yavaş'a direnişin altını çizerek, 'Sayın Akşener eğer Cumhuriyet Halk Partisi Mansur Bey'i aday göstermemekte ısrar ederse Zafer Partisi Mansur Bey'i destekliyor, siz de Mansur Bey'i destekleyin ve böylece Mansur Bey'i birlikte aday gösterelim. Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni de bütün muhalefet partilerinin seçmeni de Mansur Bey'in arkasında toplanacaktır.' diye düşüncelerimi ifade ettim.

Buradan tekrar sayın Akşener'e çağrıda bulunmak istiyorum, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan karşısında kazanma şansı yok. Şikeli bir seçime bir daha izin vermeyin, benim ne demek istediğimi siz gayet iyi biliyorsunuz. Siz de İyi Parti olarak Mansur Yavaş'ı destekleyin. Göreceksiniz Cumhuriyet Halk Partisi de, altılı masada oturan diğer parti genel başkanları da Mansur Yavaş'ın arkasında toplanmak zorunda kalacaklardır. Eğer bazıları şike yapmakta ısrar ederse Mansur Yavaş, İyi Parti ve Zafer Partisi'nin vereceği destekle Türk halkının teveccühünü kazanacak ve 2023 Haziran seçimlerini Türkiye barış içinde aşacaktır."

MANSUR YAVAŞ 'RAHATSIZ OLDUM' DEMİŞTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ümit Özdağ'ın kendisini  'Cumhurbaşkanı adayı' olarak ilan etmesinin ardından rahatsızlık duyduğunu şu sözlerle ifade etmişti:

"Ben Millet İttifakı'nın belediye başkanıyım. Cumhurbaşkanı adayına altılı masa karar verecek. Bunu herkes biliyor. Hal böyleyken, böyle bir açıklamanın yeri yok, gereği de yok. Benimle görüşülmemiş. Bana sorulmamış. Benim fikrim alınmamış. Ben 'Adayım' dememişim. 'Aday değilim' diyorum üstelik. Buna rağmen Özdağ'ın kendi amacı doğrultusunda yaptığı bir hareket bu. Açıkçası rahatsız oldum."

KEMAL KILIÇDAROĞLU 'ALTILI MASA'YI İŞARET ETMİŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Ümit Özdağ'ın cumhurbaşkanı adayı olarak Mansur Yavaş'ı önermesini 'memnuniyet verici' olarak nitelendirilmiş ve şu şekilde cevap vermişti:

"Cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olunca akla bir CHP’li ismin gelmesi memnuniyet verici. Sayın Özdağ’ın cumhurbaşkanı adayı olarak bir CHP’liyi önermesi güzel bir şey. Millet İttifakı’nın adayı cumhurbaşkanı olacak. Kimin aday olacağı konusunda anahtar 6’lı masa. 6 lider adayı belirleyecek."

Kaynak: Haber Global TV

zafer partisi Ümit Özdağ iyi parti Meral Akşener Cumhuriyet Halk Partisi Mansur Yavaş Kemal Kılıçdaroğlu 6'lı Masa Millet İttifakı Millet İttifakı adayı